2016. 10. 17. - 13:20

Átmelegítő kukoricapelyhes csirkefalatok!

Átmelegítő kukoricapelyhes csirkefalatok!

Ha szeretnénk meglepni magunkat és a családot valami igazán ínycsiklandó, egészséges módon elkészített ebéddel, vacsorával, próbáljuk ki a fokhagymás-kukoricapelyhes csirkét! Szószba mártva különösen finom!

A csirke falatokat legtöbb esetben sütve tálaljuk, ám ha nem serpenyőben szeretnénk elkészíteni, nemcsak egészségesebb ételt tehetünk az asztalra, hanem változatos ízekkel is kényeztethetjük magunkat.

Az alábbi csirkés fogást nem olajban kell elkészíteni – mindössze be kell fedni a szeleteket egy tökéletesen fűszerezett és ropogós bundával, rátenni egy hőálló tálra és megsütni.

A bundába forgatott csirkedarabokat sütőpapíron sütjük ki

A bundába forgatott csirkedarabokat sütőpapíron sütjük ki

 

Mi az, ami mégis speciálissá teszi ezt a csirkét? A mennyei ízesítés zúzott fokhagymával vagy krémmel, valamint a kukoricapelyhek.

Hozzávalók:

Bőr nélküli csirkemell, amelyet kisebb darabokra vágunk; 5 fokhagyma gerezd, összezúzva; 1 teáskanál kóser só, elosztva; 1 teáskanál feketebors, elosztva; 3 csésze kukoricapehely; ¼ csésze lereszelt parmezán sajt; fél teáskanál paprika; ¾ teáskanál fokhagymapor; fél csésze mindenre jó liszt; ¼ csésze író; serpenyő spray.

Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius fokra. Béleljünk ki egy tepsit pergamenpapírral és hagyjuk állni.

Egy közepes tálban vegyítsük össze a feldarabolt csirkedarabokat, a fokhagymát, fél teáskanál kóser sót és fél teáskanál feketeborsot. Hagyjuk állni.

Tegyük az élelmiszerfeldolgozó gép táljába a kukoricapelyhet, a parmezán sajtot, a megmaradt sót és borsot, a paprikát és a fokhagymaport.

Dolgozzuk össze a géppel az egészet, amíg a kukoricapelyhek kis morzsákká válnak, de még nem por állagúak. A mixet szintén tegyük félre egy időre.

A kukoricapelyhes csirke szószba mártva is remek

A kukoricapelyhes csirke szószba mártva is remek

Töltsük a lisztet egy méretesebb műanyagzacskóba. A csirkedarabokat dobjuk bele és rázzuk jól össze, hogy egyenletesen befedje őket a liszt.

A lisztes csirkedarabokat ezután tegyük egy közepes méretű tálba, öntsük le íróval, és hengergessük a kukoricapelyhes keverékbe.

Ezután már csak ki kell sütnünk őket. Helyezzük őket egymás után a hőálló tálra, fújjuk be sütő spray-jel és mehet a sütőbe! 20 perc alatt elkészül, vagy amikor a darabokat már aranybarnának és ropogósnak látjuk.

B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.