Avokádós spenótsaláta
Az avokádó és a spenót az egyik legegészségesebb étel, melyet lelkiismeretfurdalás nélkül lehet fogyasztani.
Az avokádó tele van telítetlen zsírsavakkal, emellett pedig gazdag B-, C-, E- és A-vitaminban. Káliumot, foszfort, nátriumot, kalciumot és még magnéziumot is tartalmaz. Ráadásul csökkenti a koleszterin szintet.
A spenót szintén kedvező hatással van a szervezetre. Tele van A-, B-, C- és K-vitaminnal, de tartalmaz nagy mennyiségben kalciumot, magnéziumot és vasat is. Ezenfelül pedig kiváló élelmi rostforrás, tisztít és méregtelenít. A kettő finomság együtt pedig igazi vitaminbomba.
Hozzávalók:
- 4 nagy marék zsenge spenót és jégsaláta
- 2 avokádó
- 8 szelet teljes kiőrlésű kenyér
- 1 evőkanál magos dijoni mustár
- 1 evőkanál borecet
- 2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A mustárt, az ecetet és az olajat összekeverjük 1 evőkanál vízzel. Ezt követően egy tálba tesszük a lehámozott és szeletekre vágott avokádót, valamint a kis darabokra tépett zöld leveleket. Majd összekeverjük az öntettel és pirítóssal tálaljuk.