2015. 05. 13. - 13:34

Avokádós spenótsaláta

Avokádós spenótsaláta

Az avokádó és a spenót az egyik legegészségesebb étel, melyet lelkiismeretfurdalás nélkül lehet fogyasztani.

Az avokádó tele van telítetlen zsírsavakkal, emellett pedig gazdag B-, C-, E- és A-vitaminban. Káliumot, foszfort, nátriumot, kalciumot és még magnéziumot is tartalmaz. Ráadásul csökkenti a koleszterin szintet.

avokádó

A spenót szintén kedvező hatással van a szervezetre. Tele van A-, B-, C- és K-vitaminnal, de tartalmaz nagy mennyiségben kalciumot, magnéziumot és vasat is. Ezenfelül pedig kiváló élelmi rostforrás, tisztít és méregtelenít. A kettő finomság együtt pedig igazi vitaminbomba.

 Avokádós saláta

 Hozzávalók:

  • 4 nagy marék zsenge spenót és jégsaláta
  • 2 avokádó
  • 8 szelet teljes kiőrlésű kenyér
  • 1 evőkanál magos dijoni mustár
  • 1 evőkanál borecet
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A mustárt, az ecetet és az olajat összekeverjük 1 evőkanál vízzel. Ezt követően egy tálba tesszük a lehámozott és szeletekre vágott avokádót, valamint a kis darabokra tépett zöld leveleket. Majd összekeverjük az öntettel és pirítóssal tálaljuk.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.