Az ősz egyik legfinomabb sütije
Szeretnél valami finom édességet enni, ami nem hizlal? A tökpite nemcsak mennyei, de a vonalaidra is vigyáz.
Hozzávalók a tésztához:
300 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
50 g darált zab
kókuszzsír
1 csipet só
4 evőkanál eritrit/stevia
6 g szódabikarbóna
1 tojás
Kevés víz, hogy a tészta összeálljon
A sütőtökös töltet hozzávalói:
50 dkg héjától eltávolított sütőtök
8 dkg méz
1 tojás
1 kk őrölt fahéj
1 csipet őrölt szerecsendió
1 csipet őrölt szegfűszeg
1 csipet őrölt gyömbér
1 marok darált dió
Az alapanyagokat keverd össze, majd egy piteformába helyezd el. Ezt követően 180 fokra melegítsd elő a sütőt, végül pedig 20 percig süsd. Közben pedig neki lehet állni a tölteléknek. Elsősorban a tököt teljesen puhára kell főzni, ameddig össze nem törve massza lesz belőle, akár mint a krumplipüré. A fent leírtakat hozzá lehet adni. Érdemes megjegyezni, hogy nem szabad túlfőzni, ugyanis az sem jó, ha a töltelék túl híg. Az elkészült tésztát vedd ki a sütőből, szórd meg darált dióval, öntsd bele a tökös masszát, majd oszlasd el egyenletesen. Ezután 20-25 percig készre kell sütni.
Köszönjük a recepetet Bálint Eszternek!