Barackos, édes nyárbúcsúztató süti
A barack kimondottan nyári kedvenc, de ősz elején is nagy örömmel fogyasztjuk. Süteménybe foglalva is igen finom, ne késlekedjünk hát elkészíteni ezt a vendégvárónak is tökéletes édességet.
Vége a nyárnak, de a barack még mindig kapható, s bátran készíthetünk belőle változatos süteményeket.
Az alábbi finomsághoz nem is kell sok összetevő – s kicsit több mint 40 perc alatt kisüthető.
A tésztára terítsük szét a barackot és szórjuk meg fahéjjal
Hozzávalók:
3 doboz konzerv barack; fél csésze sótlan vaj, megolvasztva; 1 csésze mindenre jó liszt; 1 csésze granulált cukor; 1 és fél teáskanál sütőpor; fél teáskanál kóser só; 1 csésze tej; fél teáskanál őrölt fahéj.
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 190 Celsius fokra. Olvasszuk meg a vajat egy sütő tepsiben.
Keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a sót és a tejet. Öntsük a tésztát a megolvasztott vajra – nem kell megkeverni. Terítsük szét a barackokat és levüket egyenletesen a tepsi tetején. Szórjuk meg a barackokat fahéjjal.
Süssük a süteményt, míg a tészta aranybarna nem lesz
Süssük a süteményt, míg a tészta aranybarnára nem változik, kb. 30-40 percet. Hagyjuk hűlni 10 percig kínálás előtt.
A séf tippje: a sütemény friss barackokkal is elkészíthető, ebben az esetben 4 csészényi feldarabolt friss barackra van szükség, 1 csésze cukorra, 1 evőkanál citromlére, 1 teáskanál fahéjra, 1 teáskanál sütőporra.
B.A.