2010. 05. 04. - 06:00

Baszk lecsó

Baszk lecsó
A nyár talán egyik legtipikusabb házias étele a lecsó, amely gyerekek, felnőttek egyik örök kedvence.
Hozzávalók:
2 hagyma,
2 paprika,
1 dl olivaolaj,
fél kg paradicsom,
1 gerezd fokhagyma,
5 tojás,
sonka.

Elkészítés:
Első lépésben összedaraboljuk a paprikát, és a hagymát. A hagymát olajon megpároljuk és hozzáadjuk a paprikát, így együtt pár perig még pároljuk. Beleöntjük a feldarabolt paradicsomot, az apróra vágott foghagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd még húsz percig főzzük. A tojásokból rántottát készítünk. A piperade-t és a rántottát egy tálra rakjuk, vékony sonkaszeletekkel díszítjük.

Baszk lecsó

Memo

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.