2015. 08. 17. - 14:15

Brokkolival töltött csirke

Brokkolival töltött csirke

Ez az ízletes finomság tökéletes ebédre és nem is kell hozzá sok minden. Elkészítése pedig pofon egyszerű.

A brokkoli az egyik legegészségesebb zöldség, hiszen gazdag ásványi anyagokban, vitaminokban és értékes rostokban. Köretként és főételként is megállja helyét, nemcsak íze, hanem kalóriatartalma miatt is. A brokkoliban ugyanis igen kevés a kalória. Az egyik legfinomabb recept a sajttal brokkolival töltött csirke.

 

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 0,5 kg brokkoli
  • 20 dkg natúr krémsajt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál bazsalikom
  • 1 kávéskanál oregánó
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 2 kávéskanál szárított petrezselyem
  • 1 pici só
  • 4 db tojás
  • só, liszt, zsemlemorzsa, szezámmag, olaj

 

Elkészítése:

A csirkét megmossuk, szeletekre vágjuk, és egy kicsit kiklopfoljuk. a krémsajtot összekeverjük a fűszerekkel, a foghagymával és hűtőbe tesszük egy kis időre. Ezt követően megsózzuk a húst, majd megkenjük a fűszeres krémmel, a brokkolikat, amiket előre meg kell párolni, a közepére helyezzük. Utána feltekerjük, lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, végül pedig kisütjük. Valamilyen körettel pedig tálaljuk.

 

 

képforrás:jolkifoztem.hu

 

N.O.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.