Brokkolival töltött csirke
Ez az ízletes finomság tökéletes ebédre és nem is kell hozzá sok minden. Elkészítése pedig pofon egyszerű.
A brokkoli az egyik legegészségesebb zöldség, hiszen gazdag ásványi anyagokban, vitaminokban és értékes rostokban. Köretként és főételként is megállja helyét, nemcsak íze, hanem kalóriatartalma miatt is. A brokkoliban ugyanis igen kevés a kalória. Az egyik legfinomabb recept a sajttal brokkolival töltött csirke.
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 0,5 kg brokkoli
- 20 dkg natúr krémsajt
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál bazsalikom
- 1 kávéskanál oregánó
- 1 kávéskanál kakukkfű
- 2 kávéskanál szárított petrezselyem
- 1 pici só
- 4 db tojás
- só, liszt, zsemlemorzsa, szezámmag, olaj
Elkészítése:
A csirkét megmossuk, szeletekre vágjuk, és egy kicsit kiklopfoljuk. a krémsajtot összekeverjük a fűszerekkel, a foghagymával és hűtőbe tesszük egy kis időre. Ezt követően megsózzuk a húst, majd megkenjük a fűszeres krémmel, a brokkolikat, amiket előre meg kell párolni, a közepére helyezzük. Utána feltekerjük, lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, végül pedig kisütjük. Valamilyen körettel pedig tálaljuk.
képforrás:jolkifoztem.hu
N.O.