Csőben sült sajtos kelbimbó csalogató módra!
A kelbimbó fogyasztása manapság népszerűbb, mint valaha – ezért a belőle készült ételeknek is nagy divatja van. Lássuk ezt az ínycsiklandó, sajtos-baconos változatot!
Hol van már az időszak, amikor gyerekként ránézni sem bírtunk? Mivel a kelbimbó napjainkban „aranykorát éli”, bármilyen belőle készült finomság újszerű és finom ebéddel, vacsorával szolgál.
A csőben sült változatot sokan szeretik, melyhez alapvetően sajt és bacon szükséges, némi ízesítéssel.
A kelbimbó ízletes körítést kap
Lássuk, hogyan készül.
Hozzávalók:
Kelbimbó, félbevágva, összevagdosva; ¼ vöröshagyma, félbevágva, felszeletelve; só és bors; 2 evőkanál olívaolaj; bacon, felkockázva; 1 csésze cheddar sajt, felszeletelve; ¾ csésze tejszín; 2 evőkanál zsemlemorzsa.
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
A csőben sült kelbimbó előállt
Tegyük a kikészített kelbimbót 2 literes sütőedénybe, adjuk hozzá a vöröshagymát, sót, borsot és az olívaolajat. Keverjük össze alaposan, majd rakjuk a sütőbe 20 percre.
Ha kész, vegyük ki a sütőből, majd szórjuk meg a kelbimbót a főtt bacon felével, a cheddar sajt felével, illetve tejszínnel. Keverjük össze.
Fedjük be a készételt a megmaradt sajttal, baconnel és a zsemlemorzsával. További 15 percig süssük az egészet, amíg az étel teteje enyhén barnulni nem kezd.
B.A.