2013. 10. 05. - 09:00
Csokipuding avokádóból
Egy egészséges puding, mely ugyanolyan krémes és ízletes mintha a nagymama főzőtt csokipudingját ennénk.
A puding az az édesség, amit talán mindenki szeret. Felhasználása széleskörű, rengetek sütemény töltelékét is képezi. Ez a recept egy egészséges, csupa természetes alapanyagokból álló változatát teszi lehetővé, amelyhez még tejre sincsen szükség, így laktózérzékenyek is bátran fogyaszthatják.
A puding nem csak önmagában, de sütemények töltelékeként is igen népszerű
Hozzávalók:
1 db banán
1 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 kávéskanál vanília aroma
2 evőkanál nyírfacukor (vagy egyéb édesítő)
Elkészítés:
Az avokádót és a banánt pucoljuk meg, daraboljuk fel, és a többi hozzávalóval együtt tegyük bele egy turmixgépbe. Addig turmixoljuk, ameddig egy pudingos, krémes állagot nem kapunk.
Frissen tálaljuk, gyümölcsdarabokkal, magvakkal, tejszínhabbal. De akár palacsintába, vagy süteménybe is tölthetjük.
Az avokádót és a banánt pucoljuk meg, daraboljuk fel, és a többi hozzávalóval együtt tegyük bele egy turmixgépbe. Addig turmixoljuk, ameddig egy pudingos, krémes állagot nem kapunk.
Frissen tálaljuk, gyümölcsdarabokkal, magvakkal, tejszínhabbal. De akár palacsintába, vagy süteménybe is tölthetjük.
Egy elkészült csokipuding a krémes avokádóból
(SJ)