2014. 01. 18. - 16:12

Csörögefánkra fel!

Csörögefánkra fel!
Lassan közeledik a farsangi szezon, mely nem telhet el fánk nélkül. Jönnön tehát a csörögefánk receptje.

Csörögefánk recept (video forrása: www.youtube.com)

Hozzávalók:

- 150ml tejföl

- 250g liszt

- 50g vaj

- 3 tojássárgája

- csipet só

- porcukor (megszóráshoz)

csörögefánk

A csörögefánkok alakját mindenki magának választhatja meg

Elkészítés:

Először összekeverjük a száraz alapanyagokat, azaz a lisztet és a sót. Majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt. A vajat kissé megolvasztjuk és a végén adjuk a masszához, majd jól elkeverjük benne. A kapott tésztát 20-30 percig pihentetjük. Pihentetés után a tésztát ékonyra kinyújtjuk, az általunk választott formára kivágjuk - erre külön derelyevágót is lehet használni - és olajban kisütjük. A kisütött csörögefánkokat porcukorral ízlés szerint meghintjük és gyümölcslekvárral tálaljuk.

(SJ)

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.