2014. 01. 18. - 16:12
Csörögefánkra fel!
Lassan közeledik a farsangi szezon, mely nem telhet el fánk nélkül. Jönnön tehát a csörögefánk receptje.
Csörögefánk recept (video forrása: www.youtube.com)
Hozzávalók:
- 150ml tejföl
- 250g liszt
- 50g vaj
- 3 tojássárgája
- csipet só
- porcukor (megszóráshoz)
A csörögefánkok alakját mindenki magának választhatja meg
Elkészítés:
Először összekeverjük a száraz alapanyagokat, azaz a lisztet és a sót. Majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt. A vajat kissé megolvasztjuk és a végén adjuk a masszához, majd jól elkeverjük benne. A kapott tésztát 20-30 percig pihentetjük. Pihentetés után a tésztát ékonyra kinyújtjuk, az általunk választott formára kivágjuk - erre külön derelyevágót is lehet használni - és olajban kisütjük. A kisütött csörögefánkokat porcukorral ízlés szerint meghintjük és gyümölcslekvárral tálaljuk.
(SJ)