2015. 01. 23. - 08:00

Cukor- és lisztmentes muffin

Cukor- és lisztmentes muffin

A muffinok könnyen elkészíthetőek, remekül csomagolhatóak és hordozgathatóak egy-egy hosszú nap alatt is, hogy mindig legyen nálunk értékes tápanyagokkal rendelkező étel amit ehetünk.

Hozzávalók:

- 250g zabpehely

- 3 tojás

- 2 marék mazsola

- 1 tábla min. 70%-os étcsokoládé

- 2 nagyobb alma

- fahéj

- édesítőszer

- 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna

- 3 dl víz 

 

 

 

Elkészítés:

A zabpelyhet összekeverjük a fahéjjal és a szódabikarbónával. A tojásokat egy külön tálban botmixerrel habosra verjük. Ezek után a tojáshoz folyamatos kevergetés közben hozzáadjuk a zabpelyhes keveréket és a 3 dl vizet valamint a folyékony édesítőszert saját ízlés szerint. Ha kész a massza, félre tesszük, hogy megszívja magát. Ezalatt az almát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. Ha úgy látjuk, hogy a zabpehely már beszívott minden folyadékot, akkor hozzáadjuk a felvágott almát, a mazsolát és az összetördelt csokoládét is. Alaposan összekeverjük, ha nem akar összeállni még egy kis vízzel higíthatjuk de nem kell folyékony masszát kapnunk, hiszen az alma víztartalma is ki fog jönni sütés közben. Szilikonos muffinforomákba kanalazzuk és 170 fokon 40 percig sütjük. Akkor van kész, ha a teteje már elkezdett megpirulni. Abban az esetben, ha kívül ropogósra szeretnénk, belül pedig omlósan puhára, rácson hagyjuk kihűlni.

 

(SJ)

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.