Cukormentes Áfonyás diós csokis falatkák
Mindenki szeretne egészségesen étkezni, s közben finomakat enni! Nagyon sok elmélet látott már napvilágot ebben a témakörben. Most kicsit kukkantsunk bele a Paleolit táplálkozásban, azon belül is a sütemények édes és illatos világába!
"Vigyázat! A paleolit táplálkozás ragályos, aki kipróbálja, és javulásnak indul az állapota, az úgyse fogja többé abbahagyni, mert nem szeretne újra cukorbeteg lenni, visszahízni a tízkilókat, nem kívánja vissza a fájó izületeit, migrénjét, menstruációs görcsét, vagy aknéit." (Szendi Gábor)
Hozzávalók:
1 bögre (2,4 dl) mandulaliszt, 1/8 bögre (0,3 dl) kókuszliszt, 1/2 teáskanál szódabikarbóna, 1/4 teáskanál fahéj, 1 csipet gyömbérpor, 1 csipet só, 1/8 bögre kókuszreszelék, 1 marék vagdalt dió, 1/8 bögre kókuszolaj, 1/8 bögre méz, 1 tojás, 1/4 teáskanál vanília, fél marék aszalt vörös áfonya, 3 dkg 85%-os tördelt étcsokoládé.
Elkészítés:
A használt bögre mérete 2,4 dl. Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra először is! Sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit, esetleg sütőlapot. Keverjük ki a száraz hozzávalókat: vagyis a mandulalisztet, a kókuszlisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat, gyömbért és a kókuszreszeléket.
Egy másik tálban az olvasztott kókuszolajat a mézzel, a tojással és a vaníliával. Szórjuk bele a lisztes keveréket, és gyors mozdulatokkal dolgozzuk ki teljesen simára. Sűrű lesz, de ne ijedjünk meg, semmi gond, így kell pontosan. Forgassuk bele a diót, az áfonyát és a csokoládédarabkákat. Kiskanállal készítsünk formás kis halmokat a sütőpapírral bélelt tepsibe, utána pedig süssük 10-12 percig. Nekem pontosan 25 db lett ebből a mennyiségből.
Nagyon-nagyon finom! Jó étvágyat!
Forrás, alapanyag beszerezhető: http://www.webcukraszda.hu