2018. 05. 07. - 10:30

Egészséges csábítás: sós karfiolfalatok

Egészséges csábítás: sós karfiolfalatok

A zöldséges finomságok híveinek muszáj kipróbálniuk az egyszerű és ízletes karfiolos falatokat! Nemcsak fenségesek, de egészségesek is. Ráadásul nem kell hozzájuk túl sok összetevő.

Ha szeretünk kísérletezni és mellette nagy rajongói vagyunk az egészséges nassolnivalóknak, a karfiol falatokban nem fogunk csalódni.
 
Ez a finomság nélkülözi a zsírt és a lisztet, de mit sem veszít kiváló ízéből. Ráadásul, jó esetben nem is kell hozzá plusz dolgokat beszereznünk, hiszen semmi különleges nem szükségeltetik az elkészítéséhez.
 
A hozzávalók összekeverése után a muffinformába töltjük őket
A hozzávalók összekeverése után a muffinformába töltjük őket
 
Hozzávalók:
 
1 darab karfiol, szétszedve rózsáira; 2 kisebb, zúzott fokhagyma gerezd; 1/3 csésze görög joghurt; fél csésze reszelt (cheddar) sajt, s valamennyit hagyjunk a tetejére; 2 teljes tojás; fél teáskanál kóser só; fél teáskanál őrölt bors; 2 tojás fehérje.
 
Elkészítése:
 
Melegítsük elő a sütőt 200 C fokra. Készítsünk ki 24 darab mini muffinformát (vagy tepsit). 
 
A karfiolt pároljuk, amíg puhává válnak, majd hagyjuk hűlni. A karfiolokat ezután tegyük egy élelmiszer-robotgépbe és dolgozzuk össze, majd helyezzük át egy közepes tálba. Keverjük hozzájuk a joghurtot, a sajtot, a teljes tojásokat, a sót és a borsot.
 
A kész karfiolos muffinok ízletesek és egészségesek
A kész karfiolos muffinok ízletesek és egészségesek
 
Egy másik tálba öntsük bele a tojás fehérjéket, s keverjük, amíg szilárd csúcsok nem jelennek meg a mixben. Forgassuk bele a felvert fehérjéket a karfiolos keverékbe.
 
Ezután a mixből töltsük meg a muffinformákat. Ha szükséges, a tetejükre is szórjunk sajtot.
 
Süssük 20-25 percig őket, amíg aranybarnák nem kezdenek lenni! Jó étvágyat hozzá!
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.