2018. 10. 29. - 12:00
Egészséges élvezet: hajdinás, tojásmentes banán muffin
Ha szeretjük az édességet, de kalória- és cukortartalma miatt kevésbé készítjük, éljünk az egészséges összetevők adta lehetőségekkel: vessük be a hajdinalisztet.
Íme egy recept a muffin-imádóknak, ami nemcsak finom, de egészséges is! Mindehhez csupán tojásmentesen és hajdinaliszttel kell elkészítenünk ezt a finomságot.
A hajdinalisztnek igen sok egészségügyi előnye van: gluténmentes, rostban, fehérjében, vasban és magnéziumban gazdag. Számos fontos aminosavat és fitotápanyagot tartalmaz, melyek segítségével egészségesek maradunk és szívünkre is jó hatással van.
A muffin hajdinaliszttel és tojásmentesen is nagyon finom
Tojásmentes, hajdinás banános muffin
Hozzávalók: 1 csésze hajdinaliszt; fél teáskanál szódabikarbóna; negyed teáskanál fahéj; negyed csésze olaj; fél csésze barnacukor; 1 csésze összetört banán; negyed csésze joghurt; 1/3 csésze apróra vágott dió.
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, 10 perccel sütés előtt. Majd tegyük bele a muffin tartókat a tepsibe és enyhén olajozzuk ki őket.
Egy tálban készítsük el a tésztát: keverjük össze a hajdinalisztet, a szódabikarbónát és a fahéjport. Jól keverjük meg.
Egy másikban az olajat és a barnacukrot vegyítsük össze, verjük fel, amíg kellően krémes nem lesz.
Adjuk hozzá az összetört banánt, a joghurtot és keverjük össze felverve. Majd a diót is rakjuk bele és osszuk el a tésztát a muffinformába adagolva.
Süssük az előre melegített sütőben 25 percig a muffint. Ellenőrizzük, kellően átsült-e fogvájó beleszúrásával. Ha ugyanis tisztán jön ki a tésztából, a sütemény készen van.
Vegyük ki a sütőből és kínáljuk! Jó étvágyat hozzá!
B.A.