2019. 09. 23. - 11:40

Egyszerű, görög stílusú tésztasaláta

Egyszerű, görög stílusú tésztasaláta

Ha szeretjük a tésztát, de szívesen társítanánk egészséges, sőt akár vegetáriánus összetevőkkel, készítsük el a görög stílusú tésztasalátát.

Az egyszerű görög tésztasaláta nemcsak könnyen elkészíthető, de nagyon finom is. Ebédre, vagy barbecue-hoz köretként is kitűnően fogyasztható. Ha vegetáriánusként szeretnénk elkészíteni, feta sajttal is kiegészíthetjük.
 
Hozzávalók:
 
85 gramm tészta, például penne vagy conchiglie; fél citrom – a levére és a lereszelt héjára is szükség lesz; negyed vöröshagyma, finomra vágva; fél evőkanál olíva olja (extra szűz); negyed uborka, hámozva és kockákra vágva; 100 gramm koktélparadicsom; 15 gramm friss bazsalikom; durvára vágva; 60 gramm morzsolt feta sajt (választható); egy marék fekete olívabogyó; tengeri só és frissen őrölt bors.
 
A görög stílusú tészta saláta egészséges és ízletes is
A görög stílusú tészta saláta egészséges és ízletes is
 
Elkészítése
 
A tésztát forró, sós vízben főzzük meg egy edényben, a csomagolás utasításának megfelelően. Keverjük össze a citromlét és a reszelt héjat, a vöröshagymát, az olajat, s szórjunk hozzájuk borsot, kissé nagyobb mennyiségben.
 
Szűrjük le a tésztát, s folyassuk a csapvizet rá, míg ki nem hűl egy kicsit. Majd keverjük hozzá az öntetet, az uborkát, paradicsomot, bazsalikomot, feta sajtot és olívát. Már kínálhatjuk is.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.