2015. 11. 23. - 13:06

Finom és egyszerű: Héjában sült burgonya

Finom és egyszerű: Héjában sült burgonya

Az őszi időszakban talán az egyik legkedveltebb étel, hiszen nemcsak köretként tökéletes, de önmagában is megállja a helyét.

A héjában sült krumpli elkészítése pofonegyszerű, isteni finom, ráadásul nagyon jól variálható étel. Sok hozzávaló sem szükséges, legtöbbször elég néhány körülbelül azonos méretű burgonya. Jóformán bármivel fel lehet dobni, de mivel a legfinomabb?

Héjábansült burgonya

Vágj fel néhány hagymát karikára, vegyél elő tejfölt és kevés reszelt sajtot. Ezekből az alapanyagokból tökéletes mártást lehet készíteni, amíg a krumpli sül. Inkább húst ennél? Piríts császárszalonnát hozzá, melynek zsírjával meglocsolhatod a kész burgonyákat.

 Héjában sült burgonya

Természetesen sütés közben is lehet fűszerezni. A különféle zöldfűszerek, mint például a zsálya, az oregánó vagy a bazsalikom nagyszerűen ízesíti a krumplikat. A tetejére pedig egy darabka sajt, goude, ementáli vagy trapista tökéletes választás.

 

 

 

képforrás:mindmegette.hu

N.O.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.