Finom és egyszerű: Héjában sült burgonya
Az őszi időszakban talán az egyik legkedveltebb étel, hiszen nemcsak köretként tökéletes, de önmagában is megállja a helyét.
A héjában sült krumpli elkészítése pofonegyszerű, isteni finom, ráadásul nagyon jól variálható étel. Sok hozzávaló sem szükséges, legtöbbször elég néhány körülbelül azonos méretű burgonya. Jóformán bármivel fel lehet dobni, de mivel a legfinomabb?
Vágj fel néhány hagymát karikára, vegyél elő tejfölt és kevés reszelt sajtot. Ezekből az alapanyagokból tökéletes mártást lehet készíteni, amíg a krumpli sül. Inkább húst ennél? Piríts császárszalonnát hozzá, melynek zsírjával meglocsolhatod a kész burgonyákat.
Természetesen sütés közben is lehet fűszerezni. A különféle zöldfűszerek, mint például a zsálya, az oregánó vagy a bazsalikom nagyszerűen ízesíti a krumplikat. A tetejére pedig egy darabka sajt, goude, ementáli vagy trapista tökéletes választás.
képforrás:mindmegette.hu
N.O.