Finomság tavaszra
Laktató, ízletes és még egészséges is. Tavaszra pedig tökéletes étel a brokkoli krémleves.
A brokkolit szívesen fogyasztják, a fogyókúrázok, hiszen magas a folsav, a vas és a C – vitamin tartalma. Elősegíti a zsírégetést, így bármennyit lehet belőle fogyasztani, bár nagy mértékben puffadást okoz. Ez az egészséges finomság kiváló salátákhoz, köretekhez, de levesként is fogyasztható. Ráadásul csak 30-40 perc az elkészítése.
Brokkolikrémleves
Hozzávalók:
- 50 dkg brokkoli
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dkg vaj
- 1,5 dl tejszín
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- só, bors
Elkészítés:
A brokkolit mosd meg, darabold fel, majd tedd félre. A vajat egy lábasban olvaszd meg. Amikor teljesen felolvadt, add hozzá a kockára vágott hagymát, és pirítsd üvegesre. Ha ez megvan, törd bele a fokhagymát, keverd meg kicsit, majd dobd melléjük a brokkolit, és öntsd fel annyi vízzel, ami pont ellepi majd. Addig kell főzni, amíg puha nem lesz a zöldség. Ezután egy turmixgéppel fel kell aprítani, hozzá adni a szerecsendiót, kevés borsot, sót és felönteni tejszínnel. Ha valaki nagyon szeretne oda figyelni az alakjára, akkor a tejszínt kihagyhatja belőle. Érdemes egyébként egy kevés bacont vagy zsemlekockát pirítani hozzá, esetleg sajtot reszelni.