2010. 05. 05. - 06:00
Florentin
Florentin olasz édesség.
Hozzávalók:
• 5 dkg vaj
• 5 dkg cukor
• 2 dkg liszt
• 5 dkg darabolt mandula
• 5 dkg szárított gyümölcs
• 2,5 dkg mazsola
• 2,5 dkg kandírozott cseresznye
• fél citrom reszelt héja
• 12, dkg étcsokoládé
Elkészítés:
Alacsony lángon olvasszuk össze a vajat és a cukrot. Ha elkészült vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a lisztet, közben folyamatosan keverjük, majd hozzáadjuk a gyümölcsöket, mandulát, citromhéjat. Egy kanállal tegyünk halmokat egymástól elég távol a tepsire lapos kerek formákra. Tíz percig sütjük 180 fokos sütőben. Ha aranyszínű, akkor készült el. Ha kihűltek olvasztott csokit kenünk a sütik tetejére.
• 5 dkg vaj
• 5 dkg cukor
• 2 dkg liszt
• 5 dkg darabolt mandula
• 5 dkg szárított gyümölcs
• 2,5 dkg mazsola
• 2,5 dkg kandírozott cseresznye
• fél citrom reszelt héja
• 12, dkg étcsokoládé
Elkészítés:
Alacsony lángon olvasszuk össze a vajat és a cukrot. Ha elkészült vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a lisztet, közben folyamatosan keverjük, majd hozzáadjuk a gyümölcsöket, mandulát, citromhéjat. Egy kanállal tegyünk halmokat egymástól elég távol a tepsire lapos kerek formákra. Tíz percig sütjük 180 fokos sütőben. Ha aranyszínű, akkor készült el. Ha kihűltek olvasztott csokit kenünk a sütik tetejére.
Memo