2010. 05. 05. - 06:00

Florentin

Florentin
Florentin olasz édesség.
Hozzávalók:

•    5 dkg vaj
•    5 dkg cukor
•    2 dkg liszt
•    5 dkg darabolt mandula
•    5 dkg szárított gyümölcs
•    2,5 dkg mazsola
•    2,5 dkg kandírozott cseresznye
•    fél citrom reszelt héja
•    12, dkg étcsokoládé

Elkészítés:

Alacsony lángon olvasszuk össze a vajat és a cukrot. Ha elkészült vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a lisztet, közben folyamatosan keverjük, majd hozzáadjuk a gyümölcsöket, mandulát, citromhéjat. Egy kanállal tegyünk halmokat egymástól elég távol a tepsire lapos kerek formákra. Tíz percig sütjük 180 fokos sütőben. Ha aranyszínű, akkor készült el. Ha kihűltek olvasztott csokit kenünk a sütik tetejére.

Florentin

Memo


Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.