2013. 12. 28. - 10:27

Forralt bor otthon, egyszerűen

Forralt bor otthon, egyszerűen
A legkedveltebb téli melegítőital otthon is könnyen elkészíthető.

Forralt bor készítése (video forrása: www.youtube.com)

A forralt bor otthon is gyorsan és egyszerűen elkészíthető, ráadásul saját ízlésünkre formálhatjuk. Hozzávalói rendkívül egyszerűek, hiszen csak egy jól megválasztott bort, cukrot, fűszereket és egy kis gyümölcsöt igényel. A következő recept iránymutatást ad az arányokhoz, de egyéni ízlésekhez idomítható.

narancs

A narancs ad friss citrusos ízt a forralt bornak

Hozzávalók

7,5 dl vörösbor
3 dl víz
6-7 evőkanál cukor
6 szem szegfűszeg
1 rúd fahéj
1 narancs
1 alma

fahéj

A fűszerek biztosítják a pikáns és karakteres ízvilágot

Elkészítés

A vörösbort felmelegítjük a vízzel, cukorral és a fűszerekkel, majd hozzáadjuk a gyümölcsöket is. Fontos, hogy a forralt bort nem szabad felforralni, hiszen akkor elillan belőle az alkohol! Folyamatos kevergetés közben - hogy az ízek összeérjenek és ne forrjon fel hamar - addig melegítjük, amíg már majdnem forrna (kb 80 fokig) és előtte levesszük a tűzről. Majd lefedett tetővel 5-10 percet pihentetni hagyjuk.

(SJ)

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.