2013. 12. 28. - 10:27
Forralt bor otthon, egyszerűen
A legkedveltebb téli melegítőital otthon is könnyen elkészíthető.
Forralt bor készítése (video forrása: www.youtube.com)
A forralt bor otthon is gyorsan és egyszerűen elkészíthető, ráadásul saját ízlésünkre formálhatjuk. Hozzávalói rendkívül egyszerűek, hiszen csak egy jól megválasztott bort, cukrot, fűszereket és egy kis gyümölcsöt igényel. A következő recept iránymutatást ad az arányokhoz, de egyéni ízlésekhez idomítható.
A narancs ad friss citrusos ízt a forralt bornak
Hozzávalók
7,5 dl vörösbor
3 dl víz
6-7 evőkanál cukor
6 szem szegfűszeg
1 rúd fahéj
1 narancs
1 alma
A fűszerek biztosítják a pikáns és karakteres ízvilágot
Elkészítés
A vörösbort felmelegítjük a vízzel, cukorral és a fűszerekkel, majd hozzáadjuk a gyümölcsöket is. Fontos, hogy a forralt bort nem szabad felforralni, hiszen akkor elillan belőle az alkohol! Folyamatos kevergetés közben - hogy az ízek összeérjenek és ne forrjon fel hamar - addig melegítjük, amíg már majdnem forrna (kb 80 fokig) és előtte levesszük a tűzről. Majd lefedett tetővel 5-10 percet pihentetni hagyjuk.
(SJ)