2019. 07. 22. - 12:30

Fűszeres csirke és bab pörkölt

Fűszeres csirke és bab pörkölt

Kellemes, egyedi, gyorsan elkészíthető csirkepörköltet szeretnénk? Próbáljuk ki babbal. Íme a találóan fűszeres eredmény!

Az egytálételek nemcsak gyorsabban elkészíthetők, de ízletesek és hosszantartók is. Lássuk az egyik legklasszikusabbat, a csirkepörköltet babbal megbolondítva!
 
Hozzávalók:
 
Egy és negyed kiló csirkecomb, illetve fapálcikák a felszúráshoz; 1 evőkanál olaj; 1 hagyma, felaprítva; 1 fokhagymagerezd, összezúzva; 2 piros chili, magtalanítva és apróra vágva; 250 gramm fagyasztott paprika, kiolvasztva; 400 gramm apróra vágott paradicsom; 420 gramm konzerv vesebab, chili szószban; 2 x 400 gramm szárított vajbab; 400 ml erős csirkeleves; kis marék apróra vágott koriander; 150 ml tejfölkrém és ropogós kenyér.
 
A csirkepörkölt babbal fenséges
A csirkepörkölt babbal fenséges
 
Elkészítés
 
Távolítsuk el a csirke bőrét és dobjuk ki. Melegítsük fel az olajat egy nagy egytálételes edényben, barnítsuk meg a csirkét az olajon, majd vegyük le résekkel teli kanállal. Tegyük a hagymát, a fokhagymát és a chilit bele, süssük 5 percig, vagy míg megpuhul és aranyszínűvé válik.
 
Adjuk hozzá a paprikát, paradicsomot, babot és a csirkelevest. Forgassuk a tetejükre a csirkedarabokat, fedjük be részben serpenyőfedéllel, amíg a csirke át nem sül megfelelően.
 
Keverjük át alaposan a korianderrel, majd kínáljuk tejfölös krémmel és ropogós kenyérrel.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.