2015. 12. 14. - 17:06
Gluténmentes pogácsa
A lisztérzékenyeknek sajnos sok ételt hanyagolniuk kell, de egy kis nassolás nekik is kijár.
A gluténmentes sajtos pogácsa elkészítése egyszerű, és mindössze fél óra szükséges hozzá.
Hozzávalók:
- 30 dkg rizsliszt
- 20 dkg túró
- 10 dkg vaj
- 10 dkg sajt
- 2 e.k. tejföl
- 1 tojás
- 1 cs. sütőpor
- 10 dkg sajt
- 1 tojás
Elkészítése:
A túrót helyezd egy tálba és törd össze villával, majd keverj hozzá sütőport és lisztet. Ehhez adj vajat, tojást és tejfölt. Eztán keverj hozzá reszelt sajtot. Készíts egy cipőt, és rakd ki egy gluténmentes liszttel megszórt területre. Utána nyújtsd ki, kb. 1-1,5 cm vastagra és szaggass pogácsákat. Végül bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, helyezd bele a pogácsákat, amiknek e tetejét kend be felvert tojással, szórd meg reszelt sajttal és mehet a sütőbe. Nagyjából 15-20 perc alatt szépen megsül.
N.O.