2015. 06. 29. - 10:55

Görög finomság

Görög finomság

Görögország ételei nemcsak ízletesek, de változatosak is. Ráadásul tele van zöldséggel és gyümölccsel, így egészséges.

A legtöbb étel alapja az olívaolaj, a cukkini, a paradicsom, a kecske- és juhsajt és a fokhagyma. A görögök kedvelik az igazán ízletes birka húst, de a szárnyasokat is. A tipikus ételeiket szinte mindenki ismeri és világszerte készítik el őket. Az egyik ilyen hagyományos finomságuk a görög aprópecsenye, ami tökéletes egy nyári ebédre.

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkecombfilé
  • 1 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál gyros fűszersó

görög aprópecsenye

Az öntethez:

  • 2 dl joghurt
  • 1 teáskanál csípős paprika
  • 1 teáskanál majonéz
  • A görög salátához:
  • 2 paradicsom
  • 1 uborka
  • 1 fej lilahagyma
  • fekete olívabogyó
  • feta sajt
  • 1 paprika
  • oregánó
  • olívaolaj

 

Elkészítés:

A csirkehúst a fűszerekkel, a ketchuppal, a mustárral és az olajjal összekeverjük, majd 1 órát a hűtőbe rakjuk. Ezalatt az öntettel foglalkozunk. A joghurtot összekeverjük a csípős paprikával, hozzáadjuk a majonézt. A zöldségeket és a sajtót pedig feldaraboljuk, majd megfűszerezzük. Utána a húst pirosra sütjük serpenyőben és már kész is van. A salátán és az önteten kívül esetleg sült burgonyával tálaljuk.

 

N.O.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.