Görög finomság
Görögország ételei nemcsak ízletesek, de változatosak is. Ráadásul tele van zöldséggel és gyümölccsel, így egészséges.
A legtöbb étel alapja az olívaolaj, a cukkini, a paradicsom, a kecske- és juhsajt és a fokhagyma. A görögök kedvelik az igazán ízletes birka húst, de a szárnyasokat is. A tipikus ételeiket szinte mindenki ismeri és világszerte készítik el őket. Az egyik ilyen hagyományos finomságuk a görög aprópecsenye, ami tökéletes egy nyári ebédre.
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkecombfilé
- 1 evőkanál ketchup
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál gyros fűszersó
Az öntethez:
- 2 dl joghurt
- 1 teáskanál csípős paprika
- 1 teáskanál majonéz
- A görög salátához:
- 2 paradicsom
- 1 uborka
- 1 fej lilahagyma
- fekete olívabogyó
- feta sajt
- 1 paprika
- oregánó
- olívaolaj
Elkészítés:
A csirkehúst a fűszerekkel, a ketchuppal, a mustárral és az olajjal összekeverjük, majd 1 órát a hűtőbe rakjuk. Ezalatt az öntettel foglalkozunk. A joghurtot összekeverjük a csípős paprikával, hozzáadjuk a majonézt. A zöldségeket és a sajtót pedig feldaraboljuk, majd megfűszerezzük. Utána a húst pirosra sütjük serpenyőben és már kész is van. A salátán és az önteten kívül esetleg sült burgonyával tálaljuk.
N.O.