Granolás kosár – egészséges pohár!
Tegyük fel magunknak a kérdést: hogyan szoktuk megenni a joghurtot? Ha tudjuk a választ, az is nyilvánvaló lesz, miért olyan finom a granolás kosárka!
Különleges, mégis finom és egészséges desszertre vágyunk? A granolás kosár ideális lesz számunkra. Talán furcsán hangzik, de ha belegondolunk, miként szoktuk fogyasztani a joghurtunkat nap mint nap, vagy a héten többször, rájövünk, hogy pontosan azzal, ami ebbe az ízletes, ropogós-omlós süteménybe kerül.
Készítsük hát el a granolás kosarat, amely joghurt, granola és gyümölcs egyben! Egészségeset és finomat kapunk egyben! Lássuk, hogyan áll elő.
Granolás kosár - töltsük a kérget a muffinformákba
Hozzávalók:
(6 adagra)
1 csésze régimódi zabpehely; 1/3 csésze reszelt kókusz; 4 evőkanál apróra vágott, pirított mandula; ¼ csésze nem édes almaszósz; 1/3 csésze méz; ½ teáskanál fahéj; ¼ teáskanál kóser só; friss gyümölcs; joghurt.
Elkészítése:
Zsírozzunk/olajozzunk ki 6 muffinformát és tegyük őket félre.
Egy közepes tálban kombináljuk össze a zabot, kókuszt és mandulát, keverjük meg jól, hogy összeálljon. Egy másik tálban az almaszószt, a fahéjat és a sót vegyítsük alaposan össze.
A nedves hozzávalókhoz ezután adjuk hozzá a szárazakat, majd keverjük hatékonyan össze.
Kész granolás kosár - gyümölccsel és joghurttal
A zabos mixet osszuk el megfelelően a muffinformákba, nyomkodjuk jól a szélekhez. Helyezzük a tálcát a hűtőszekrénybe 1 órára.
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és süssük a muffinformákat 10-15 percig, míg kellően aranybarnák nem lesznek. Hagyjuk a granola kosárkákat hűlni, mielőtt kivesszük őket a tepsiből. Ha készek, a közepükbe kanalazzunk joghurtot és díszítsük közepüket egy-egy szem málnával, áfonyával vagy bármely más gyümölccsel!
B.A.