2016. 03. 07. - 16:30
Hagyományos kaszinótojás
Hamarosan közeleg a húsvét, ilyenkor pedig a legtöbb asztalon megjelenik a kaszinótojás, melynek most mutatjuk az elkészítését.
Isteni önmagában, de egy kis franciasalátával, hagymával vagy akár kaviárral is tökéletes, ráadásul az egyik legegyszerűbben elkészíthető étel.
Hozzávalók:
- 10 tojás
- 2 ek. majonéz
- 1 ek mustár
- petrezselyem
- 1,5 dl tejföl
- kevés cukor
- só
- bors
- 3-5 dkg vaj
Elkészítése:
Első lépésben a tojást kell megfőzni. Amennyiben ez készen van, távolítsd el a héjakat, vágd hosszába és szedd ki a sárgájukat. Második lépésben keverj össze tejfölt, majonézt és mustárt. Tehetsz bele egy kevés petrezselymet, amitől sokkal finomabb lesz. Ehhez jön a só, a csipetnyi cukor és az őrölt bors. A tojássárgáját keverd össze 3-5 dkg vajjal simára. Majd az egészet öntsd össze, végül töltsd meg a fehérjéket vele.
N.O.