2019. 01. 07. - 12:00
Hogyan készítsünk igazán finom krumplipürét?
Sokak kedvenc burgonya-ételét többféle ízletes módon el lehet készíteni, ám ha igazán krémesre szeretnénk, érdemes kipróbálni az alábbi módszert.
A krumplipüré számos ételhez párosítható jól, ráadásul az íze mindig nyerő – nem csoda, hogy sokan szeretik.
Többféleképpen el is készíthetjük. Ha igazán krémes, gazdag krumplipürére vágyunk, érdemes az alábbi recept szerint készítenünk.
Készítsük el különösen krémesen és fűszeresen a krumplipürét
Előszöris, ajánlott beszerezni egy olyan krumpli összenyomó eszközt, amely nemcsak a héjától szabadítja meg a burgonyát, de ezzel a törő szerkezettel olyan formában jön ki belőle, mint a reszelt sajt.
A krumpli extrán habos lesz, ha az alapanyagot ezzel törjük össze. Vegyük figyelembe, hogy ez nem a legegészségesebb recept, de az íz igazán megéri.
A habos krumplipüréhez tetszés szerint sót, 2 darabka vajat, tejszínt érdemes adni. Míg a burgonyát megfőzzük, forraljuk fel a tejszínnel, vajjal a kedvenc fűszernövényeinket: rozmaring, zsálya, babérlevél vagy kakukkfű is adható hozzá.
A gazdag ízvilág igazán csábító!
Amint a burgonya kész, a krémet összeönthetjük vele. Keverjük meg jól és máris fogyasztható!
L.A.