2010. 05. 16. - 06:00
Hummusz
A török konyhát jelentősen befolyásolta az Oszmán Birodalom sokszínűsége, multikulturális környezete. Az oszmán konyhaművészet egyesítette a birodalom területén élő népek ételeit és elkészítési módszereit. A legnagyobb befolyást a görög és közel-keleti konyha gyakorolt rá, de keveredtek benne az ősi, közép-ázsiai török hagyományok is.
Hozzávalók:
30 dkg főtt csicseriborsó
4 evőkanál szezámkrém
1 citrom leve
1 gerezd fokhagyma
oliva olaj
só,
bors
Elkészítés:
Megfőzzük a csicseriborsót enyhén lecsepegtetjük. Citromlével és amiben főtt, összeturmixoljuk, úgy próbáljuk adagolni, hogy a végén krémes állagot érjünk el. Majd szezámkrémet, kevés oliva olajat ,sót,borsot,fokhagymát keverünk bele. Pirítóssal tálaljuk
30 dkg főtt csicseriborsó
4 evőkanál szezámkrém
1 citrom leve
1 gerezd fokhagyma
oliva olaj
só,
bors
Elkészítés:
Megfőzzük a csicseriborsót enyhén lecsepegtetjük. Citromlével és amiben főtt, összeturmixoljuk, úgy próbáljuk adagolni, hogy a végén krémes állagot érjünk el. Majd szezámkrémet, kevés oliva olajat ,sót,borsot,fokhagymát keverünk bele. Pirítóssal tálaljuk
Memo