2018. 09. 24. - 11:25

Igazi ínyencség: dán palacsinta muffinformában

Igazi ínyencség: dán palacsinta muffinformában

Hogy miben más ez a palacsinta a hagyományostól? Egyrészt, a tésztája is eltér egy kicsit, de leginkább a készítés módja. A muffinformában sülő dán palacsinta töltelékkel is kisüthető.

Szeretjük a palacsintaféléket? Akkor érdemes kipróbálnunk a dán palacsintát is, melynek elkészítése és tésztája is eltér egy kicsit a hagyományostól.
 
Használhatunk hozzá palacsintaport is, de ebben az esetben nem lesz olyan felfújt, mint ahogya az igazinak ki kell néznie.
 
Félidőben meg kell fordítani a dán palacsintát
Félidőben meg kell fordítani a dán palacsintát
 
Hozzávalók: 5-6 adagra
 
1 csésze mindenre jó liszt; fél teáskanál sütőpor; negyed teáskanál só; 2 tojás, a fehérje és a sárgája elválasztva; 1 csésze tej; negyed csésze vaj (olvasztva), plusz egy kevés a sütőforma kizsírozásához; fél csésze dzsem (áfonyás a legjobb); csokoládé chips (nem muszáj); porcukor a díszítéshez.
A sütőforma mellett pálcika vagy nyárs szükséges a palacsinták megfordításához.
 
Elkészítése:
 
Egy kisebb tálban keverjük össze a lisztet, sütőport és a sót. Egy másikban a tojás sárgáját, tejet és az olvasztott vajat vegyítsük össze, míg egyenletes mixet nem kapunk.
A száraz összetevőket ezután szórjuk bele a nedvesekbe, s jól keverjük össze, hogy ne legyen szemcsés.
 
Egy közepes méretű tálban verjük fel a tojásfehérjét kézi mixerrel, míg merev csúcsok nem állnak ki belőle. Fordítgassuk bele őket a tésztába.
 
Porcukorral szórjuk meg az elkészült palacsintákat
Porcukorral szórjuk meg az elkészült palacsintákat
 
Zsírozzuk ki vajjal a muffinformát és melegítsük közepes hőmérsékletre a sütőt. Érdemes negyed teáskanálnyi vajat használni minden formához. Merjünk egy evőkanálnyit a tésztából, öntsük a formába, tegyük rá a dzsemet, majd még egy evőkanálnyi tésztát töltsünk rá.
 
3-4 percig kell sütni őket, míg a szélük aranybarna nem lesz. Vegyük ki a tepsit és fordítsuk meg a palacsintákat, majd süssük további 3 percig.
 
Ha készek, óvatosan vegyük ki őket a formából és szórjuk meg porcukorral!
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.