Így készíts csészényi muffint – tojásból!
Valami mást, valami különlegeset szeretnénk reggelire? Olyasmit, ami feldobja a napunkat, közben azonban tápláló és finom, kitart egészen délig? Készítsünk csészés muffint!
A legegyszerűbb módja annak, hogy ízletes, értékes tápanyagokból álló, mégis gyorsan elkészíthető reggelink legyen, egy csésze és egy mikrohullámú sütő! Ez a módszer akkor is használható, ha csak hirtelen megkívánunk valamit, de semmi kedvünk újabb edényeket elpiszkolni az ennivaló elkészítése kedvéért.
Egyszerű összetevőkből, gyorsan elkészíthetjük a muffint
Lássunk, hogyan kerül a csészébe a pompás reggeli!
Hozzávalók:
-5 evőkanál sima liszt
-1/4 teáskanál sütőpor
-1/8 teáskanál szódabikarbóna
-1/8 teáskanál só
-2 evőkanál tej
-2 evőkanál növényi olaj vagy olvasztott vaj
-2 evőkanálnyi felvert tojás
-1 evőkanál reszelt cheddar sajt
-1 evőkanál apróra vágott mogyoróhagyma
-1 tojás
Tegyük a csészébe a lisztet, a szódabikarbónát, a sót. Keverjük jól össze. Ezután öntsük bele a két evőkanálnyi tojást, a tejet, illetve az olajat. Ismét keverjük meg a hozzávalókat, hogy megfelelően összeálljanak. Szórjuk a tetejére a mogyoróhagymát és a sajtot. Ismét vegyítsük össze a mixet.
Tökéletes külső, ínycsiklandó íz!
Végül villával készítsünk egy kisebb lyukat a keverék közepén és üssünk bele egy egész tojást. Kissé fedjük be a masszával, de ne tegyünk kárt a tojásban.
Ha kész, mehet a mikrohullámú sütőbe a csészés muffin. Hogy mennyi időre állítsuk be, azt a készülékünk teljesítményéhez érdemes igazítani – mennyi idő alatt készít el tökéletesen egy tojást. Jó étvágyat hozzá!
B.A.