2015. 10. 05. - 11:28

Így készíts kakaós csigát otthon

Így készíts kakaós csigát otthon

A gyerekek egyik nagy kedvence, nem hizlal, mennyei és tökéletes desszertnek.

Hozzávalók:

  • 50 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 2 db tojássárgája
  • természetes édesítő(eritrit vagy stevia)
  • 3 dkg élesztő
  • 1 csipet só
  • zsírszegény kakaópor
  • 2 dl tej
  • 1 csipet só
  • kókuszolaj/kókuszzsír

 Kakós csiga

Elkészítés:

Összeállítjuk a tésztát (liszt, 2 db tojás, 4 evőkanál eritrit vagy stevia, 3 dkg élesztő, 1 csipet só). Kelni hagyjuk. Miután megkelt, kinyújtjuk, bekenjük kókuszzsírral, majd gazdagon megszórjuk zsírszegény, édesítővel kevert kakaóporral. Feltekerjük, felvágjuk, 15-20 percig sütjük, majd kivesszük, és kb. 1,5 evőkanál édesítőszerrel kevert tejjel megöntözzük csigánként, végül további 5 percig sütjük.

 

 

Köszönjük a receptet Bálint Eszternek!

 

N.O.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.