2015. 10. 05. - 11:28
Így készíts kakaós csigát otthon
A gyerekek egyik nagy kedvence, nem hizlal, mennyei és tökéletes desszertnek.
Hozzávalók:
- 50 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 2 db tojássárgája
- természetes édesítő(eritrit vagy stevia)
- 3 dkg élesztő
- 1 csipet só
- zsírszegény kakaópor
- 2 dl tej
- 1 csipet só
- kókuszolaj/kókuszzsír
Elkészítés:
Összeállítjuk a tésztát (liszt, 2 db tojás, 4 evőkanál eritrit vagy stevia, 3 dkg élesztő, 1 csipet só). Kelni hagyjuk. Miután megkelt, kinyújtjuk, bekenjük kókuszzsírral, majd gazdagon megszórjuk zsírszegény, édesítővel kevert kakaóporral. Feltekerjük, felvágjuk, 15-20 percig sütjük, majd kivesszük, és kb. 1,5 evőkanál édesítőszerrel kevert tejjel megöntözzük csigánként, végül további 5 percig sütjük.
Köszönjük a receptet Bálint Eszternek!
N.O.