Így készíts „olvadó” burgonyát!
A krumpli elkészítésének mindig lehetnek új változatai. A legújabb az „olvadó” burgonya, amelyet cseppet sem nehéz kivitelezni, ám annál finomabb, ha jól sikerül!
Főételhez, de önmagában is remek az ún. olvadó burgonya. Ha valami különlegességre vágyunk az ebédhez, vagy csak délután csemegéznénk belőle, tökéletes újdonság lehet.
Lássuk azonban, hogyan kell elkészíteni.
Előszöris, a sütőt melegítsük elő a legmagasabb fokon, 20 percig. Ezalatt hámozzuk meg a burgonyákat és szeleteljük fel. Annyi legyen belőlük, hogy kitöltsenek egy tepsit.
Fűszerekkel, vajjal tökéletes olvadó burgonyát készíthetünk
Ezután mártsuk őket olvasztott vaj, olívaolaj, rozmaring, só és bors keverékébe.
Ha készen vannak, tegyük serpenyőbe és süssük mindkét felüket 15 percig.
Ezután még csirkelevessel és friss fokhagymával is ízesíthetjük őket, ha szeretnénk. Majd süssük további 15 percen át.
Igen változatos és üdítően újszerű, kellemes ízű krumplikat kapunk!
Jó étvágyat hozzá!
B.A.