Így készíts profi gyümölcsös limonádét!
Ez a remek szomjoltó és hidratáló ital többféle verzióban elkészíthető, s nem kell hozzá egyéb, csupán víz és a nekünk legszimpatikusabb hozzávalók.
A cukros üdítők és az állandóan újratöltött kávé nem a legcélszerűbb – és nem is egészséges – módszerek arra, hogy a nap folyamán hidratáltak maradjunk.
Egy ízletes limonádé azonban, melyből bármikor kortyolhatunk, kellően oltja a szomjat és gondoskodik arról, hogy egészségesek maradjunk. Jó párosítás, nemde?
Lássuk, hányféleképpen készíthetjük el. Ízlésünknek megfelelően zöldséget és gyümölcsöt is rakhatunk bele, tetszés szerint.
Hozzávalók:
-víz (akkora mennyiség, amekkora üveget választunk – egy befőttes üveg tökéletes)
-1 literes befőttes üveg vagy vizes palack.
1.Epres-bazsalikomos víz:
1 csésze félbevágott eper, egy maroknyi friss bazsalikomlevél kellenek hozzá.
2.Uborkás-citromos víz:
1 csésze uborkaszelet; 1 citrom, felszeletelve.
3.Ananász-jalapeno víz:
1 csészényi ananász darabok; 1 jalapeno paprika, kimagozva, szeletelve.
4.Sárgadinnyés-szedres víz:
1 csésze darabolt sárgadinnye; egy maroknyi szeder.
5.Grapefruit-menta víz:
Fél grapefruit, szép vörös; egy maroknyi friss mentalevél.
Elkészítés:
Mossuk meg és vágjuk fel a gyümölcsöket és zöldségeket. Helyezzük őket a vizes üvegbe, majd töltsük fel vízzel.
Azonnal iható, de érdemesebb rácsavarni az üveg tetejét és hűteni pár órát, esetleg éjszaka – hogy az ízek „összeérjenek”.
Kellemes kortyolgatást!
B.A.