2017. 04. 18. - 10:25

Így készíts profi gyümölcsös limonádét!

Így készíts profi gyümölcsös limonádét!

Ez a remek szomjoltó és hidratáló ital többféle verzióban elkészíthető, s nem kell hozzá egyéb, csupán víz és a nekünk legszimpatikusabb hozzávalók.

A cukros üdítők és az állandóan újratöltött kávé nem a legcélszerűbb – és nem is egészséges – módszerek arra, hogy a nap folyamán hidratáltak maradjunk.

Egy ízletes limonádé azonban, melyből bármikor kortyolhatunk, kellően oltja a szomjat és gondoskodik arról, hogy egészségesek maradjunk. Jó párosítás, nemde?

Lássuk, hányféleképpen készíthetjük el. Ízlésünknek megfelelően zöldséget és gyümölcsöt is rakhatunk bele, tetszés szerint.

Hozzávalók:

-víz (akkora mennyiség, amekkora üveget választunk – egy befőttes üveg tökéletes)
-1 literes befőttes üveg vagy vizes palack.

1.Epres-bazsalikomos víz:

1 csésze félbevágott eper, egy maroknyi friss bazsalikomlevél kellenek hozzá.

2.Uborkás-citromos víz:

1 csésze uborkaszelet; 1 citrom, felszeletelve.

3.Ananász-jalapeno víz:

1 csészényi ananász darabok; 1 jalapeno paprika, kimagozva, szeletelve.

4.Sárgadinnyés-szedres víz:

1 csésze darabolt sárgadinnye; egy maroknyi szeder.

 

5.Grapefruit-menta víz:

Fél grapefruit, szép vörös; egy maroknyi friss mentalevél.

Elkészítés:

Mossuk meg és vágjuk fel a gyümölcsöket és zöldségeket. Helyezzük őket a vizes üvegbe, majd töltsük fel vízzel.

Azonnal iható, de érdemesebb rácsavarni az üveg tetejét és hűteni pár órát, esetleg éjszaka – hogy az ízek „összeérjenek”.

Kellemes kortyolgatást!

B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.