2018. 03. 26. - 13:10
Így készítsd a legjobb házi Alfredo-szószt!
Legközelebb, ha krémes, sajtos, ízletes Alfredo-szószra vágyunk a tésztánkhoz, könnyedén elővehetjük a hűtőszekrényből! Készítsük el magunk otthon, remek lesz!
Az Alfredo egy igen könnyű, a tésztához kiválóan használható, ízletes szósz, melyet bármikor bevethetünk, ha gyors és finom ebédet, vacsorát szeretnénk. Tároljuk a hűtőben és adjuk a megfőzött tésztához, amikor csak kedvünk tartja.
Hogyan készül?
Az alábbi szószmennyiség 4-6 adaghoz elegendő.
Az Alfredo szószhoz egyszerű alapanyagok kellenek
Hozzávalók: 6 evőkanál vaj; 2-3 gerezd fokhagyma, zúzva (kb. 1 evőkanálnyi); 1 és fél csésze tej; 1-2 evőkanál mindenre jó liszt; 2/3 csésze parmezán sajt, lereszelve; fél csésze
Pecorino Romano (ezt is helyettesíthetjük parmezánnal); kevés őrölt bors és kóser só.
Elkészítése:
Olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben, közepes lángon. Adjuk hozzá a fokhagymát és főzzük meg, gyakran kavargatva, míg illatossá nem válik.
Könnyű és finom az Alfredo-szószos tészta
Keverjük bele a tejet, lisztet és a reszelt sajtot. Főzzük meg, időnként keverve, míg a szósz el nem kezd sűrűsödni. Ízesítsük őrölt borssal és sóval, majd vegyük le a hőről.
Kínálhatjuk azonnal vagy eltehetjük későbbre is a hűtőben, üvegben tárolva.
B.A.