2018. 04. 09. - 12:05

Így készítsünk igazán jó pizzatésztát!

Így készítsünk igazán jó pizzatésztát!

Ha mi magunk is a szinte leheletvékony tészta hívei vagyunk, próbáljuk ki nyugodtan otthon is ezt a mesés finomságot, tetszés szerinti feltéttel!

Sokan szeretik a vékony tésztájú pizzát. Nem minden vendéglátóegységben készül azonban így, ezért örülünk, ha ráfutunk egy-egy kedvencre. Mi magunk is elkészíthetjük azonban a leheletvékony pizzatésztát, s megpakolhatjuk a nekünk legjobban tetsző feltéttel.
 
A pizzatésztát a palacsintához hasonlóan süssük ki, majd tegyük rá a feltétet
A pizzatésztát a palacsintához hasonlóan süssük ki, majd tegyük rá a feltétet
 
Lássuk, hogyan készül.
 
Hozzávalók: 3 csészényi liszt; 2 csészényi meleg víz; 1 csomag száraz élesztő (2 és negyed teáskanálnyi); 1 teáskanál kóser só; 1 és fél teáskanál méz; 1 evőkanál olívaolaj.
 
A legjobban úgy tudjuk összedolgozni a tésztát, ha kézi habverővel vagy mixerrel készítjük. Kézzel is 5 perc alatt jól kikeverhető.
Az olasz stílusú pizzatészta titka, hogy nemcsak vékony, de finoman őrölt lisztből van és könnyű vele dolgozni. Ha nem találunk kimondottan pizzatésztának való lisztet, alkalmazzuk a mindenre jó típust.
 
A tésztát folyassuk egy olívaolajos serpenyőbe - oszlassuk szét megfelelően -, s mindkét felét süssük meg, mint egy palacsintatésztát. Majd rakjuk meg tetszőleges feltéttel a sonkától kezdve a kukoricán át a különféle zöldségekig, kenjük meg tejföllel vagy ketchuppal, ízlés szerint.
 
A kész pizza igazán csalogató
A kész pizza igazán csalogató
 
A kellemes fűszereket - például a kifejezetten pizzához ajánlott oregánót - se hagyjuk ki! Ezután a serpenyőt tegyük be a sütőbe és süssük készre a pizzát pár perc alatt. Amikor a sajt már kellően megolvadt, jó lesz!
 
Jó pizzakészítést!
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.