2017. 11. 20. - 11:00

Így készül a fahéjas csiga palacsinta

Így készül a fahéjas csiga palacsinta

Kedvencünk a palacsinta igen sokféle módon elkészíthető – akár úgy is formázhatjuk, hogy fahéjas csigának tűnjön. Ízre azonban lényegesen eltér attól. Hogyan készíthetjük el?

A palacsinta tészta számos finomság kivitelezésére alkalmas – akár fahéjas csiga palacsintát is készíthetünk belőle. Titka, hogy a tésztához fahéjas tölteléket párosítunk – a végén pedig finom öntettel is feldobhatjuk ezt a mennyi édességet!

Lássuk, hogyan alkothatjuk meg!

Hozzávalók 8-10 adaghoz:

1 és fél csésze mindenre alkalmas liszt; 1 evőkanál sütőpor; 3 evőkanál cukor; ¼ teáskanál só; 1 tojás; 1 csésze tej; 1 teáskanál tiszta vanília kivonat.

A fahéjas tölteléket az éppen sülő palacsintára nyomjuk

A fahéjas tölteléket az éppen sülő palacsintára nyomjuk

Fahéj töltelék: 6 evőkanál sótlan vaj, olvasztva; ¾ csésze barna cukor; 1 és fél evőkanál őrölt fahéj.

Krémes sajtos máz: ¼ csésze sótlan vaj, szobahőmérsékleten; Kb. 56 gramm krémsajt, szobahőmérsékleten; ¾ csésze porcukor; fél teáskanál tiszta vanília kivonat; 2-3 evőkanál tej.

Készítsük el a palacsintatésztát: egy közepes tálban keverjük össze az olvasztott vajat, a barna cukrot és a fahéjat. Keverjük meg alaposan, majd rakjuk át a mixet egy lezárható műanyag tasakba és tegyük egy kicsit félre.

Csináljuk meg a krémes sajt mázat: szintén közepes tálban verjük fel a vajat és a krémsajtot, míg a mix kellően lágy és krémes nem lesz. Adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliát, majd verjük fel újra: ne legyen csomós. Adagoljunk hozzá tejet, hogy a máz ne legyen annyira sűrű.

Melegítsünk elő nagyobb serpenyőt, közepes hőmérsékletűre. Olaj sprayjel hintsük be az alját. Öntsünk fél csészényi palacsinta tésztát a serpenyőbe.

A kész fahéjas palacsintát megöntözzük krémsajttal

A kész fahéjas palacsintát megöntözzük krémsajttal

A fahéjas töltetet tartalmazó zacskó egyik sarkába nyomjuk a tölteléket, majd vágjuk le a zacskó sarkát, hogy a pici lyukon át kinyomhassuk azt.

Mintha díszítést készítenénk, rajzoljunk a fahéjas töltelékből körkörös vonalat a palacsinta tetejére – lehetőleg mindegyiknek a közepére.

Amikor a tészta buborékolni kezd, a palacsinta készen áll a megfordításra. Addig kell sütni mindkét oldalt, amíg a széle aranybarna nem lesz.

A megsült palacsintákat tartsuk meleg sütőben, vagy alumínium fóliával lefedett tálban, amíg a maradékot is elkészítjük.

A kész palacsintákra végül folyassuk rá a krémes sajtot!

Jó étvágyat hozzá!

B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.