2019. 09. 09. - 11:20

Így készül a fűszeres sült paszternák leves

Így készül a fűszeres sült paszternák leves

Aromás ízei teszik a sült paszternák levest igazán kellemessé és ízletes, átmelegítő étellé. Lássuk, hogyan készíthetjük el!

Ahogyan közeledik a hűvösebb idő, az esős őszi napok, egyre szívesebben fogyasztunk átmelegítő fogásokat. A levesek élen járnak ezen a téren.
 
Lássuk, hogyan készül a fűszeres, sült paszternák leves. Igazi kellemes őszi finomság!
 
Hozzávalók:
 
2 evőkanál olívaolaj; 1 teáskanál koriander mag; 1 teáskanál köménymag, plusz egy kevés a díszítéshez; fél teáskanál őrölt kurkuma; fél teáskanál mustármag; 1 nagy hagyma, 8 kockára vágva; 2 fokhagyma gerezd; 675 gramm kockára vágott paszternák; 2 paradicsom, negyedelve; 1,2 liter zöldséglé; 1 evőkanál citromlé.
 
Finom őszies fogás a sült paszternák leves
Finom őszies fogás a sült paszternák leves
 
Elkészítése
 
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Egy tálban keverjünk össze 2 evőkanál olívaolajat és 1 teáskanál koriander magot, valamint 1 teáskanál köménymagot, fél teáskanál őrölt kurkumát és fél teáskanál mustármagot.
 
Adjuk hozzá a hagymát, a fokhagyma gerezdeket, a paszternákot, a paradicsomot, majd keverjük jól össze. Oszlassuk el őket egy nehéz sütőlemezen és süssük 30 percig, míg meg nem puhulnak.
 
Kanalazzuk élelmiszer-feldolgozóba , 600 ml zöldséglével együtt, s keverjük simára az egészet.
 
Ha kész, öntsük edénybe a fennmaradt 600 ml zöldséglevessel együtt, fűszerezzük, s melegítsük, míg forrni nem kezd.
 
Végül vegyük le a tűzről és keverjünk bele 1 evőkanálnyi citromlét. Díszítsük a levest köménymaggal!
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.