2018. 01. 02. - 12:35

Így készülnek a grillezett cukkini tekercsek

Így készülnek a grillezett cukkini tekercsek

Egy-egy ünnepi időszakot követően többnyire könnyebb ételekre vágyunk. A zöldségek ideálisak ilyen szempontból, melyek grillezve, egy kis körettel tökéletes étkek lehetnek. Próbáljuk ki a grillezett cukkini tekercseket!

Zöldségekkel egyszerűen „felengedhetünk”, ha már besokalltunk az ünnepi, nehéz ételekből.

Ha szeretjük a cukkinit, grillezve számos módon elkészíthetjük. Lássuk, miként lesz ebből a kedvencnek számító zöldségből igazi „lazítós” finomság.

A cukkiniszeleteket először grillezni kell

A cukkiniszeleteket először grillezni kell

Hozzávalók:

2 közepes cukkini; só és bors; 56 gramm kecskesajt, szobahőmérsékletű; ¼ csésze pirított piros paprika, felaprítva; 1 teáskanál kapribogyó, lecsöpögtetve; 1 evőkanál friss oregánó levél.

Elkészítése:

Melegítsük fel a grillezőt vagy a serpenyőt, amiben grillezni fogunk.

A cukkinit helyezzük egy vágódeszkára, vágjuk le a két végét és készítsünk hosszúkás szeleteket, melyeknek a szélén megmarad a héj.

A cukkinira ezután készítsük el a tölteléket

A cukkinira ezután készítsük el a tölteléket

A végén 6-8 cukkini „szalagot” kapunk. Tegyük őket a grillrácsra vagy a serpenyőbe, s nagyjából 3 percet süssük mindkét felüket. Addig kell sütni, míg puhává nem válnak.

Ha készek, fektessük őket egy tepsibe és mindegyiket kenjük meg kecskesajttal. Sózzuk és borsozzuk, majd egyenletesen oszlassuk el tetejükön a kapribogyót, a piros paprikát és az oregánót.

Gyengéden tekerjük be mindegyik töltött cukkini szeletet. Érdemes őket megtűzni fogvájóval, hogy biztosan egyben maradjanak.

Jó étvágyat hozzájuk!

B.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.