2019. 04. 29. - 11:30
Íme a klasszikus tonhalas tészta
A tészta-pártiaknak íme egy örök kedvenc: a klasszikus tonhalas tészta nemcsak finom, de értékes tápanyagokkal is ellát bennünket.
Aki kedveli a tésztaféléket, bizonyára már számos változatban kipróbálta ezt az ételfajtát. Hagyományos, jóízű kombinációnak számít a tonhalas tészta, amelyhez nem kell sok dolog, mégis egyszerűen elkészíthető, finom étel – kiváló tápanyagokkal.
Hogyan készítsük el?
Hozzávalók: 600 gramm tészta (fusili/penne/farfalle); 50 gramm vaj; 50 gramm sima liszt; 600 ml tej; fél teáskanál mustárpor; 200 gramm érett cheddar sajt, reszelve; 100 gramm borsó; 3 tavaszi hagyma, szeletelve; 100 gramm kukorica (konzervből); 2 darab 185 grammos tonhal konzervből.
Tonhalas tészta hagyományos módon
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius fokra.
Főzzük meg a tésztát nagy mennyiségű, lobogó vízben az utasítás szerint. Szűrjük le és tegyük félre.
Ezalatt készítsük el a szószt: olvasszuk meg edényben a vajat alacsony hőfokon, keverjük bele a lisztet fakanállal. Főzzük 1 percig, vagy amíg a mix kissé sötétebb lesz.
Lassan keverjük bele a tejet, addig keverve, míg kellemes állaga nem lesz. Adjuk hozzá a mustárport, s folytassuk a főzést, míg a mix kellően megszilárdul ahhoz, hogy bevonja a kanál hátulját.
Vegyük le az edényt a tűzről, keverjük a mixbe a sajtot, a kukoricát, a borsót és a hagymát. Sózzuk és borsozzuk.
Majd adjuk a tésztát is a szószhoz.
Kanalazzuk a tonhalat egy sütésálló edény aljára, s öntsük rá a szószt és a tésztát. Óvatosan rázzuk össze az edényt, s szórjuk a megmaradt sajtot a tetejére.
Süssük az egészet 15-20 percig, vagy amíg a szósz bugyborékolni nem kezd és a teteje aranybarnává nem válik. Kínáljuk azonnal.
L.A.