Ínycsiklandó előétel a pepperónis sajtlabda
Lehet családi vagy baráti összejövetel, esetleg sportesemény a tévében, a pepperónis sajtlabdába mártogatott apró perecek tökéletes előételként és rágcsálnivalóként szolgálnak!
Sós perecek kicsit másképp – így is lehetne nevezni ezt az ínycsiklandó, egyszerűen elkészíthető előételt, melynek lényege, hogy a sajtlabda köré rakott pereceket bele kell mártogatni s együtt tökéletes ízélményt adnak.
Hogyan készítsük el a pepperónis sajtlabdát?
Hozzávalók: 1-2 csomag sós perec; szobahőmérsékletű krémsajt; 2 csésze cheddar sajt, két részletre osztva; 3 zöldhagyma felaprítva (fehérje és zöldje is benne lehet); jalapeno paprika; 1/3 – ½ csésze friss jalapeno, zúzva; 2 evőkanál friss petrezselyem; 1 teáskanál fokhagymapor; mini pepperóni szeletek; 1 szelet mozzarella.
A sajtkrémes mixet be kell csomagolni, hogy megformázhassuk
Elkészítése:
Kézi mixer segítségével egy közepes tálban keverjük össze a krémsajtot, a cheddar sajt egy részét, a hagymát, a savanyúságszerű és a friss jalapeno paprikát, a vágott petrezselymet és a fokhagymaport. Keverjük össze, míg teljesen össze nem állt a mix. Kézzel is megoldható a keverés, de abban az esetben nagyon lágy sajtra van szükségünk.
A másik tálat béleljünk ki műanyag fóliával, a széleken lógjon le belőle egy kevés. Tegyük a sajtkeveréket a tálba, jól nyomjuk bele, hogy felvegye a tál formáját. Szedjük össze a fólia széleit, majd gyengéden kössük meg a kialakított sajtkeverék tetején.
A kész sajtlabdát rakjuk körbe pepperónival, majd illesszük a tetejére a mozzarellát
Ezt követően az egészet helyezzük a munkafelületre és formázzunk belőle labdát. Helyezzük a hűtőbe és hagyjuk megszilárdulni, 1-2 órát.
Majd vegyük ki a sajtlabdát a hűtőből és helyezzük egy tálra. Ha kicsomagoltuk, rakosgassuk körbe mini pepperónival.
A mozzarella szeleteket pedig vágjuk vékony csíkokra: egy hosszabbra és 4 rövidebbre, s díszítsük vele a sajtlabda tetejét!
Kínáláskor a mutatós sajtlabdából falatozhatunk, a sós perecek belemártásával. Jó étvágyat hozzá!
B.A.