2017. 11. 27. - 10:50

Ínycsiklandó mogyoróvajas hólabdák

Ínycsiklandó mogyoróvajas hólabdák

Az ünnepekre készülődés hangulatában, de akár január közepén is kiváló csemege vagy ajándék lehet ez a kiváló aprósütemény. A mogyoróvajas hólabdákat ráadásul elkészíteni sem nehéz.

Mutatós sütit szeretnénk készíteni az ünnepekre? Vagy csak jól esne valami apró finomság hétközben a kávé mellé? Ajándéknak is kitűnő ötlet lehet a mogyoróvajas hólabdák.

Lássuk, mi kell hozzá!

Hozzávalók: 1 csésze porcukor; 3 evőkanál olvasztott vaj; fél csésze krémes mogyoróvaj; 453 gramm fehér csokoládés süteménybevonó vagy mandula kéreg; ha szükséges, dekorcukorkák.

A mogyoróvajas hólabda nemcsak látványos, nagyon finom is

A mogyoróvajas hólabda nemcsak látványos, nagyon finom is

Elkészítése:

Válasszunk egy közepes méretű tálat. Keverjük össze benne alaposan a cukrot, mogyoróvajat és a vajat.

Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, a tésztából pedig gyúrjunk kis labdákat. Helyezzük el őket egymástól biztonságos távolságra a sütőpapíron.

Tegyük 30 percre a hűtőbe őket, míg meg nem szilárdulnak.

Egy másik közepes tálban olvasszuk meg a fehércsokis bevonót az utasítás szerint (mikrohullámú sütőben is megoldható, 30 másodperces intervallumokban, minden alkalommal megkeverve, amíg teljesen el nem olvad).

Mártsuk bele a tésztalabdákat és helyezzük a sütőpapírra. Ha szeretnénk, tetejüket díszíthetjük dekorcukorkákkal is.

Helyezzük vissza az egészet a hűtőszekrénybe, hogy tökéletesek legyenek a kínálásra.

Jó étvágyat hozzá!

B.A.

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.