Ínycsiklandó mogyoróvajas hólabdák
Az ünnepekre készülődés hangulatában, de akár január közepén is kiváló csemege vagy ajándék lehet ez a kiváló aprósütemény. A mogyoróvajas hólabdákat ráadásul elkészíteni sem nehéz.
Mutatós sütit szeretnénk készíteni az ünnepekre? Vagy csak jól esne valami apró finomság hétközben a kávé mellé? Ajándéknak is kitűnő ötlet lehet a mogyoróvajas hólabdák.
Lássuk, mi kell hozzá!
Hozzávalók: 1 csésze porcukor; 3 evőkanál olvasztott vaj; fél csésze krémes mogyoróvaj; 453 gramm fehér csokoládés süteménybevonó vagy mandula kéreg; ha szükséges, dekorcukorkák.
A mogyoróvajas hólabda nemcsak látványos, nagyon finom is
Elkészítése:
Válasszunk egy közepes méretű tálat. Keverjük össze benne alaposan a cukrot, mogyoróvajat és a vajat.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, a tésztából pedig gyúrjunk kis labdákat. Helyezzük el őket egymástól biztonságos távolságra a sütőpapíron.
Tegyük 30 percre a hűtőbe őket, míg meg nem szilárdulnak.
Egy másik közepes tálban olvasszuk meg a fehércsokis bevonót az utasítás szerint (mikrohullámú sütőben is megoldható, 30 másodperces intervallumokban, minden alkalommal megkeverve, amíg teljesen el nem olvad).
Mártsuk bele a tésztalabdákat és helyezzük a sütőpapírra. Ha szeretnénk, tetejüket díszíthetjük dekorcukorkákkal is.
Helyezzük vissza az egészet a hűtőszekrénybe, hogy tökéletesek legyenek a kínálásra.
Jó étvágyat hozzá!
B.A.