Receptek

Isteni rágcsa: mártásos panírozott uborka

Isteni rágcsa: mártásos panírozott uborka

Ha szeretjük a kevésbé kalóriadús, mégis ízletes ropogtatnivalókat, itt az ideje, hogy kipróbáljuk a saját készítésű panírban megsütött uborkaszeleteket, egy kellemes mártással!

Számos, nagyon finom rágcsálnivaló létezik, ám a többségük nem tesz igazán jót a vonalainknak. Jó megoldás ilyenkor olyan zöldségeket választani, amelyeket ropogósra rántva elfogyaszthatunk, s jóval kevesebb kalóriát viszünk be velük a szervezetbe, mint egy hizlaló nassolnivaló esetében.

Lássuk, hogyan készül az igazán ízletes uborkaszelet panírban!

Az uborkaszeleteket a tésztába, majd a zsemlemorzsába forgatjuk

Az uborkaszeleteket a tésztába, majd a zsemlemorzsába forgatjuk

Hozzávalók:

Olaj a sütéshez; kapros, szeletelt uborka, kb. 12 szelet; 2 csészényi zsemlemorzsa.

Tészta: 1 csészényi mindenre jó liszt; 1 teáskanál paprika; 1 teáskanál sütőpor; fél teáskanál bors; 1 teáskanál só; fél teáskanál szárított kapor (ha szükséges); negyed teáskanál szódabikarbóna; 1 csésze író; 1 tojás.

Elkészítése:

Egy nagyobb méretű serpenyőben, amelyben elférnek az uborkaszeletek, melegítsük elő az olajat, kb. 190 fokra.
Az uborkaszeleteket helyezzük papírtörlőre, tapogassuk őket szárazra. Egy tálban keverjük össze a lisztet, paprikát, sütőport, borsot, sót, kaprot és a szódabikarbónát. Vegyítsük jól össze.

A száraz összetevőkhöz adjuk hozzá az író és a tojás keverékét, keverjük meg alaposan.

Ránézésre is nagyon finomak a panírozott uborkaszeletek

Ránézésre is nagyon finomak a panírozott uborkaszeletek

A zsemlemorzsák szórjuk egy lapos edénybe, majd az uborkaszeleteket mártsuk a kikevert tésztába, majd forgassuk bele a zsemlemorzsába. Fedje be alaposan.

A bundázott uborkaszeleteket ezután rakjuk bele az olajba. Süssük őket 3-4 percen át, míg aranybarnák és ropogósak nem lesznek.

Az uborkákat ezután bármilyen szósszal vagy mártással fogyaszthatjuk.

B.A.

Bölcsességfogak - mikor nem vesszük hasznukat?

Bölcsességfogak - mikor nem vesszük hasz...

A sorban a harmadik, valamint utolsó őrlőfogainkat nevezzük bölcsességfogaknak. A legtöbb embernél késői tizenéves-, illetve huszonéves korban alakulnak ki. Ám ...
Karnevál Szentendrén

Karnevál Szentendrén

Február utolsó hétvégéjén első alkalommal rendezik meg a több napos karnevált, ahol számos programmal várják az érdeklődőket.   
Pápai Joci a Dal győztese

Pápai Joci a Dal győztese

Szoros volt a verseny, de végül kiderült, hogy a magyar sztár fogja képviselni hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon.   
Folytatják az Agymenőket

Folytatják az Agymenőket

Bár felröppent a pletyka, miszerint a sorozat véget ér, most mégis úgy döntöttek, hogy újabb évadok lesznek.   
Szexi fotók készültek Kulcsár Edináról és párjáról

Szexi fotók készültek Kulcsár Edináról é...

A szépséges sztár úgy döntött készített egy fotósorozatot magáról, melyen kedvese, Csuti is szerepel.   
Divatos lakás: mi a menő 2017-ben külföldön?

Divatos lakás: mi a menő 2017-ben külföl...

A lakberendezési trendek évről-évre változnak, ám ez nem jelenti azt, hogy az esztendő kezdetével az ingatlantulajdonosok többsége váltáson kezd gondolkodni. Új...
Milyen illóolajjal növeszthetjük a hajunkat?

Milyen illóolajjal növeszthetjük a hajun...

A tincseket ápolni kell, hogy egészségesek, fényesek maradjanak, megőrizzék kellemes tapintásukat. Ennek érdekében szerencsére számos természetes módszert is be...
Keanu Reeves: Nekem már késő

Keanu Reeves: Nekem már késő

Nem vár túl sokat a jövőtől az 52 esztendős színész – legalábbis családot már biztosan nem szeretne. Úgy érzi, elment az idő már ehhez.
Mit egyen a kutyánk - helyesen?

Mit egyen a kutyánk - helyesen?

Talán furcsán hangzik, de nemcsak a saját magunknak vásárolt élelmiszerek címkéjét érdemes megnéznünk, hanem azét is, amit háziállatainknak szerzünk be. Nem min...
Adni jobb, mint kapni – tudományosan is!

Adni jobb, mint kapni – tudományosan is!

Úgy tűnik, valóban igaz az állítás - mi több, a tudósok által bizonyított. Jelentős érzelmi előnyökkel jár az ajándékozás annak számára, aki a másiknak örömet s...
< >