2018. 08. 21. - 18:01

Izgalmas nyári köret: zöld babsaláta balzsamecettel

Izgalmas nyári köret: zöld babsaláta balzsamecettel

A nyári melegben sokkal szívesebben fogyasztunk hűs, savanykás, frissítő ételeket, mint meleg és nehéz fogásokat. Egy könnyed hús mellé, de akár önmagában is fogyaszthatjuk a zöld babsalátát balzsamecettel.

Valami frissítő, könnyed, egyszerűen elkészíthető köretre vágyunk? Vagy csupán egy újszerű salátával dobnánk fel a menüt?
Próbáljuk ki a hűs, balzsamecetes zöld babsalátát. Kevesebb mint fél óra alatt elkészíthető, 4-6 adag jön ki az alábbi receptből.
 
Hozzávalók: kb. 900 gramm friss zöld bab, megmosva és összevágva; 453 gramm koktélparadicsom, félbevágva; fél csészényi vékonyra szelt vöröshagyma (kb. fél hagymából); 140 gramm bacon, főzve és felszeletelve – füstölt mandulával is helyettesíthető, ha vegetáriánusok vagyunk; 1815 gramm sűrű kék sajt (fetéval helyettesíthető).
 
Balzsamecetes öntet: 2 evőkanál citromlé (egy citromból); 2 evőkanál balzsamecet; negyed csésze olíva olaj; kóser só és őrölt bors ízesítésnek.
 
Könnyed, finom és különleges a zöldbab saláta balzsamecetes öntettel
Könnyed, finom és különleges a zöldbab saláta balzsamecetes öntettel
 
Elkészítése:
 
Forraljunk fel egy edényben vizet. Sózzuk meg, amennyire egy levest szokás. A zöldbab felét tegyük a vízbe és főzzük, míg puhák nem lesznek, kb. 3-5 percig. Míg főnek, egy nagy tálat töltsünk meg jeges vízzel.
 
Vegyük ki a babot a forró vízből, majd azonnal tegyük át a jegesbe, hogy leálljon a főzés. Ettől élénk zöldek maradnak és tökéletesen puhák. Ezután vegyük ki őket a jeges vízből és szűrjük le. Terítsük szét egy papírtörlőn. A folyamatot ismételjük meg a maradék babbal is.
 
Majd öntsük össze a leszűrt, megfőtt babot a felvágott koktélparadicsommal és hagymaszeletekkel. Tegyük félre.
 
Az öntet elkészítéséhez keverjük össze a balzsamecetet, citromlét, olíva olajat, sót és borsot. Öntsük a saláta tetejére és vegyítsük össze, hogy mindenhová jusson az öntetből.
 
Tegyük hűtőbe 3 órára a keveréket, s már kész is a különleges, finom saláta!
 
Tetejét megszórhatjuk sajttal és baconnel tálalás előtt is.
 
Fotó: tiphero.com
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.