2015. 09. 28. - 14:03

Kacsasült gesztenyével

Kacsasült gesztenyével

Nemcsak ünnepi és különleges, de az egyik legfinomabb fogás, ami valaha létezett. Megéri elkészíteni!

Hozzávalók:

  • 4 db bőrös kacsacomb
  • 1 fürt szőlő
  • bors
  • 1 ek vaj
  • 0,5-1 dl fehérbor vagy szőlőlé
  • 1-2 ek méz
  • 10 dkg főtt gesztenye
  • 1-2 ek olaj és vaj a sütéshez
  • 1 tyúkhúsleves kocka

Elkészítés:

Elsőként a kacsacombokat megmossuk, majd szárazra töröljük. Ezután sóval, borssal megszórjuk és kb. fél órát állni hagyjuk. Utána egy serpenyőbe beletesszük a vajat és az olajat, majd pirosra sütjük a combokat. Mindezt felöntjük borral, vagy aki kerülni szeretné az alkoholt, az szőlőlével. Ehhez hozzájön a leveskocka, majd félpuhára kell párolni és beletenni a szőlőt. Ha valaki nem kedveli a gyümölcsöt, akkor nem fontos bele tenni, de sokkal ízletesebb vele.

Ezt követően a kacsákat megkenjük mézzel, utána pedig sütőben ropogósra sütjük. A mártást leszűrjük, vajat adunk hozzá, majd kissé besűrítjük. Végül, ha a combok megsültek beletesszük a mártásba, és hozzáadjuk a főtt gesztenyét. Természetesen nem muszáj a kacsát bele tenni, akár meg is lehet locsolni az isteni szósszal. Tálaláskor sült káposztával, gyümölccsel vagy burgonyával kínáljuk.

 

(A kép csak illusztráció)

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.