2016. 01. 11. - 16:22

Kalóriaszegény zöldborsó krémleves

Kalóriaszegény zöldborsó krémleves

Ha valami igazán finom levesre vágysz, ami nem hizlal, akkor készítsd el ezt a mennyei ételt.

A zöldborsó rendkívül egészséges, hiszen tele van vitaminnal. Ráadásul normalizálja a vérnyomást, segít az emésztési zavarokban és az idegrendszerre is pozitív hatással bír. Éppen ezért rendszeres fogyasztása ajánlott. Ha nincs sok időd és mégis valami finomat szeretnél enni, bűntudat nélkül, akkor próbáld ki a zöldborsó krémlevest!

Hozzávalók:

  • 80-100 dkg mélyhűtött zöldborsó
  • 1 l csirkealaplé
  • 2 dkg vaj
  • 1 fokhagyma
  • bors

Borsó krémleves

Elkészítése:

A fokhagymát zúzd apróra, majd pirítsd meg egy kevés vajon és tedd bele a borsót. Párold néhány percig, öntsd hozzá az alaplevet. Ezután várj egy kis időt, hogy a leves felforrjon, a borsó pedig megpuhuljon. Kicsit hagyd hűlni, utána robotgéppel keverd simára. Tegyél hozzá ízlés szerint sót és borsot. Természetesen egy kevés tejföl vagy tejszín is passzol a leveshez. Tálaláskor tökéletes hozzá a pirított zsemlekocka és a sajt. Jó étvágyat!

 

N.O.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.