2013. 09. 03. - 08:00
Karfiol alapú pizza
Alternatív megoldás pizzára lisztérzékenyeknek és fogyókúrázóknak.
A pizzát szinte mindenki szereti, ki vastag, ki vékony tésztával, ki sok, ki pedig kevés feltéttel. A pizza tésztája viszont mind a lisztérzékenyeknek, mind a fogyókúrázóknak problémás pontot jelent. Kevés helyen lehet lisztmentes vagy szénhidrátcsökkentett tésztájú pizzát kapni.
A pizza széles körben kedvelt étel
Ebből az okból kifolyólag, otthon egyszerűen elkészíthetjük a saját, abszolút liszt mentes, egészséges zöldség alapú pizzánkat, amihez nem kell más csak karfiol és a tetszőleges feltétek.
Hozzávalók:
1 pohár aprított karfiol (kb. a karfiol negyede)
1 tojás
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só és bors
- feltét: ízlés szerint ki mit szeretne
Pizza, karfiol alapú "tésztával"
Elkészítés:
A karfiolt aprítógépben összedaráljuk addig, amíg apró morzsás állaga nem lesz. Az aprított karfiolt egy pohárban betesszük és a mikróban megpároljuk (pár perc alatt megpuhul). Ha kész, hozzáadjuk a tojást és a fűszereket majd jól összedolgozzuk. Egy sütőpapírral kibélelt tepsiben eloszlatjuk a kapott masszát és 180 fokon 15 percig sütjük addig, amíg elkezd kissé barnulni a teteje. Ezután kivesszük, felrakjuk rá a kiválasztott feltétet és további 5-7 percig sütjük. Ha kész, kivesszük, megvárjuk még kissé kihűl és óvatosan levesszük a sütőpapírról. Felvágása közép meleg állapotban a legkönnyebb.
(SJ)