2019. 03. 13. - 13:15

Karfiolos sajtos tészta – krémes egészség

Karfiolos sajtos tészta – krémes egészség

Könnyen elkészíthető, krémes, egészséges egytálételt szeretnénk? A karfiollal készült mac and cheese ideális azoknak, akik a finom ízről nem mondanának le, de a zöldséggel kevesebb kalóriát fogyasztanának.

A karfiol tökéletes zöldség, ha kellemes ízű, telítő rakottat vagy egytálételt ennénk. A népszerű mac and cheese formájában is el lehet készíteni. Lássuk, hogyan.
 
Hozzávalók: 1 közepes/nagy karfiol; 453 gramm teljes kiőrlésű tészta (a formája mindegy); 1 evőkanál sótlan vaj; 1 teáskanál kóser só; 56 gramm csökkentett zsírtartalmú krémsajt; 2 csésze frissen reszelt sajt – chaddar, gruyere, gouda, fontina, provolone vagy mix (kb. 226 gramm); 220-340 gramm 2 százalékos sűrített tej; fél teáskanál fokhagymapor; negyed teáskanál feketebors.
 
Finom és egészséges is a karfiolos mac and cheese
Finom és egészséges is a karfiolos mac and cheese
 
Elkészítése
 
Készítsük elő a karfiolt: vágjuk nagyobb rózsákra, majd aprítsuk kisebbekre. Érdemes robotgéppel felaprítani, hogy nagyjából rizsméretűek legyenek a darabok. Minél kisebbek, annál jobban összekeverhetők a mac and cheese-ben. Nagyjából 4 csészényi apró karfiolnak kell lennie.
 
Helyezzük a tésztát, a karfiolt, három és fél csésze vizet, vajat és sót az edénybe és keverjük jól át. Magas hőfokon főzzük 4 percig.
 
Ezt követően engedjük ki az edényből a gőzt, tegyük a krémsajtot apró darabokban a tetejére, majd óvatosan keverjük bele a sajtot, a sűrített tejet, a fokhagymaport és a borsot. Amennyiben a mac and cheese túl sűrű, még egy kis sűrített tejet vagy vizet önthetünk bele. Sót és borsot is adhatunk még hozzá. Forrón kínáljuk.
 
L.A.

 

 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.