2020. 11. 16. - 11:15

Kiváló karfiolfalatok sajttal és zsemlemorzsával

Kiváló karfiolfalatok sajttal és zsemlemorzsával

Ha valami ínycsiklandó, egészséges nassolnivalóra vágyunk, az ízletes, mégis egyszerű karfiolfalatok tökéletes választás lehetnek.

Nassolni lehet, de érdemes megválogatni, mit eszünk ebből a célból. A sajtos karfiol egészséges, egy kis tojással, zsemlemorzsával és sajttal vegyítve remek választás.
 
Hogyan állíthatjuk össze?
 
Hozzávalók: 455 gramm összemorzsolt karfiol; 1 tojás; 75 gramm zsemlemorzsa (kb. 2/3 csészényi); 1 csészényi (100 g) cheddar sajt; 1 csészényi (110 g) parmezán sajt; 1 nagyobb gerezd zúzott fokhagyma; negyed teáskanál só.
 
Ízletes és egészséges: sajttal besütött karfiol falatok
Ízletes és egészséges: sajttal besütött karfiol falatok
 
Elkészítés
 
Töltsünk meg vízzel egy mélyebb edényt, s forraljuk fel. Adjunk hozzá viszonylag sok sót. Tegyük a karfiolt a vízbe és főzzük meg, majd szűrjük le és vágjuk jól össze.
 
A karfiolt szórjuk egy keverőtálba, adjuk hozzá a tojást, a zsemlemorzsát, a sajtokat, a fokhagymát és a sót. Tegyük az egészet 15-20 percre a hűtőbe.
 
Melegítsük előre a sütőt 200 Celsius fokra.
 
A keverékből készítsünk kis kocka alakú formákat, majd oszlassuk szét őket egyenletesen a sütőpapírral kibélelt tepsiben. Süssük a karfiolfalatkákat 10 percig.
 
Majd fordítsuk meg őket és a másik oldalukat is süssük 10 percen át. A cél, hogy aranybarnák legyenek.
 
Jó étvágyat hozzájuk!
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.