2015. 04. 20. - 19:11

Klasszikus előétel Olaszországból

Klasszikus előétel Olaszországból

A bruschetta gyorsan elkészíthető és az egyik legfinomabb előétel, mely Itáliában igazi hagyománnyá nőtte ki magát.

Ez az étel az olaszok egyik nagy kedvence. Aki Közép- vagy Dél-Olaszországban jár, biztos lehet benne, hogy asztalon pillanatokon belül bruschetta terem. Persze nem kell az elkészítéséhez elutazni, otthon is meg lehet csinálni. Ez az előétel többnyire kenyérből vagy pizzatésztából készül, melyet olívaolajjal vagy fokhagymával tálalnak. Ez a könnyed étel tökéletes családi ebédekre, baráti összejövetelekre, de egy szerelmi vacsorára is. Ráadásul több féleképpen el lehet készíteni.

 bruschetta

Hozzávalók:

2-3 db paradicsom

1 db lilhagyma

olívaolaj

őrölt bors

bazsalikom

pirított kenyér

 

Elkészítése:

A paradicsomot és a hagymát felkockázom, sózom, borsozom. Ezt követően bazsalikommal meghintem, majd meglocsolom olívaolajjal. Nem kell sajnálni sem a bazsalikomot, sem az olívát, hiszen ezek adják meg az olaszos ízt. Pár órára állni hagyom, végül pirítóssal található.

 

 

N.O.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.