2020. 02. 03. - 11:35

Könnyed carbonara – borsóval és cukkinivel

Könnyed carbonara – borsóval és cukkinivel

Amennyiben egy gazdag és ízletes, ugyanakkor meglehetősen alacsony kalóriatartalmú tésztafélét készítenénk, a könnyed carbonara ideális választás lehet.

A tésztakedvelők mellett az alacsony kalóriatartalmú ételeket előnyben részesítők is örülhetnek a carbonara könnyített változatának.
 
Ha például napi 1200-1500 kalóriás étrendet követünk, e tészta light verziója az egyik kedvencünk lehet.
 
Hozzávalók: 100 gramm szárított tagliatelle vagy spagetti; 50 g fagyasztott borsó; 2 teáskanál extra szűz olíva- vagy napraforgóolaj; fél hagyma, apróra vágva; füstölt szalonna reszelék vagy bacon, 15 mm vastag szalagokra vágva; 100 g gomba felszeletelve; 1 cukkini, 1 cm-es szeletekre vágva; 3 evőkanál tejszín; 15 g parmezán reszelve; tengeri só és frissen őrölt bors.
 
A könnyed carbonara sokak kedvencévé válhat
A könnyed carbonara sokak kedvencévé válhat
 
Elkészítése
 
Félig töltsünk meg egy nagy, tapadásmentes serpenyőt vízzel, s forraljuk fel. Adjuk a tésztát a serpenyőhöz és főzzük 10 percen át, vagy az utasításának megfelelően. Adjuk hozzá a borsót és főzzük még 2 percig.
 
Melegítsük az olajat egy nagy, tapadásmentes serpenyőben vagy wokban. Tegyük bele a hagymát, bacon-t, gombát és cukkinit, fűszerezzük sóval és borssal. Süssük 5 percig magasabb hőfokon, gyakran megkeverve.
 
Szűrjük le a tésztát és a borsót, majd tegyük az edénybe. Öntsünk a tejszínt és a bacon-ös mixet a serpenyőbe, s főzzük alacsony hőmérsékleten.
 
Keverjük át két villa segítségével az egészet, amíg a tejszínes krém meleg és minden jól összeáll.
 
Szórjuk meg parmezánnal és kínáljuk azonnal.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.