2020. 01. 20. - 12:25

Könnyed csirkesaláta tésztával – így készítsük el

Könnyed csirkesaláta tésztával – így készítsük el

Ha egészséges és finom vacsorát készítenénk, ez a fitt csirkesaláta az egyik leginkább javasolt étel: zöldségekkel és ízes fűszerekkel készül, ráadásul kevés kalóriás.

Ebédre és vacsorára egyaránt ideális az alacsony zsírtartalmú szója-mártással, kellemes fűszerekkel és zöldségekkel készülő, fitt csirkesaláta tésztával.
 
Azoknak, akik figyelnek a kalória-bevitelükre, ugyancsak jó választás.
 
Hozzávalók: 70 gramm közepes tojásos tészta; 50 gramm fagyasztott szójabab vagy borsó; 1 répa, hámozva; fél pirospaprika, felszeletelve; 75 gramm manzstu, hosszirányban vágva és elfelezve; 1 főtt, bőr nélküli csirkemell (kb. 125 gramm); 4 tavaszi hagyma, aprítva és apróra vágva; 1 hosszú chili, finomra vágva; 15 gramm friss koriander levél; 10 gramm friss mentalevél; 15 gramm durvára aprított, pörkölt kesudió.
 
Fitt és finom vacsora vagy ebéd: csirkesaláta zöldségekkel és tésztával
Fitt és finom vacsora vagy ebéd: csirkesaláta zöldségekkel és tésztával
 
Az öntethez: 3 evőkanál víz; 3 teáskanál porcukor; fél – 1 teáskanál szárított chilipehely, ízlés szerint; 4 teáskanál sötét szójaszósz; 1 teáskanál pirított szezám olaj.
 
Elkészítés
 
Az öntethez előszöris tegyük a vizet, a cukrot és a chili pelyheket egy kisebb edénybe, s alacsony hőfokon főzzük, míg a cukor fel nem oldódik. Forraljuk fel és főzzük kevergetve 30 másodpercig. Majd vegyük le a tűzről és keverjük bele a szójaszószt és a szezámolajat. Hagyjuk hűlni.
 
Töltsünk meg egy serpenyőt vízzel és forraljuk fel. Tegyük bele a tésztát és főzzük 3-4 percig, vagy az utasításnak megfelelően. Keverjük meg többször, hogy elválasszuk egymástól a tésztákat. Adjuk a szójababot vagy borsót a tésztához, majd keverjük meg jól és szűrjük le szűrőedényben. Öblítsük le a tésztát és a babot hideg, folyó víz alatt, míg a keverék teljesen lehűl. Tegyük az egészet egy nagy keverőedénybe.
 
A répát óvatosan hámozzuk és vágjuk hosszú, széles szalagokra. Adjuk a sárgarépát, a borsot és a manzstut a tészta salátához. Majd vágjuk a csirkét is kis darabokra és helyezzük a tálba.
 
Öntsük az öntetet a tálba és forgassuk át az egészet, hogy a hozzávalók megfelelően összeálljanak. Adjuk a tavaszi hagymát, a piros chili-t, a friss gyógynövényeket és a diót a tálhoz, s tálalás előtt enyhén keverjük meg.
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.