2013. 12. 21. - 08:00
Legjobb mézeskalács recept
A karácsony elmaradhatatlan süteménye a puha, omlós mézeskalács.
Mézeskalács díszítése (video forrása: www.youtube.com)
Hozzávalók a tésztához
50 dkg liszt
25 dkg mézHozzávalók a mázhoz
1 tojás fehérje
1 evőkanál citromléMézeskalácsainkat változatossá és mutatóssá tehetjük különböző díszítésekkel
Elkészítés
A tészta összetevőit összegyúrjuk úgy, hogy a lisztet fokozatosan adagoljuk hozzá. 1-2 órát pihentetjük hűtőben, majd 1 cm vastagra kinyújtjuk és kiszaggatjuk amilyen formára szeretnénk. 160 fokos sütőben világosra sütjük - vigyázzunk, ha nagyon megsütjük, akkor nem fog megpuhulni. A máz hozzávlóit felverjük habbá, majd egy zacskóba töltjük, egyik sarkát kilyukasztva pedig a kihűlt mézeskalácsokat díszítjük vele.
(SJ)