2013. 12. 21. - 08:00

Legjobb mézeskalács recept

Legjobb mézeskalács recept
A karácsony elmaradhatatlan süteménye a puha, omlós mézeskalács.
Mézeskalács díszítése (video forrása: www.youtube.com)

Hozzávalók a tésztához

50 dkg liszt
25 dkg méz
10 dkg margarin
10 dkg cukor /por/
1 evőkanál fahéj
1-1,5 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék /KOTÁNYI/
1 egész tojás
2 tojás sárgája
1 teáskanál szódabikarbóna

Hozzávalók a mázhoz

1 tojás fehérje
1 evőkanál citromlé
10 dkg porcukor

mézeskalács

Mézeskalácsainkat változatossá és mutatóssá tehetjük különböző díszítésekkel

Elkészítés

A tészta összetevőit összegyúrjuk úgy, hogy a lisztet fokozatosan adagoljuk hozzá. 1-2 órát pihentetjük hűtőben, majd 1 cm vastagra kinyújtjuk és kiszaggatjuk amilyen formára szeretnénk. 160 fokos sütőben világosra sütjük - vigyázzunk, ha nagyon megsütjük, akkor nem fog megpuhulni. A máz hozzávlóit felverjük habbá, majd egy zacskóba töltjük, egyik sarkát kilyukasztva pedig a kihűlt mézeskalácsokat díszítjük vele.

(SJ)

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.