2013. 10. 19. - 08:00

Mandulás körtekrémleves

Mandulás körtekrémleves
Az őszi körteszezonban, itt egy gyors és egyszerű recept melyet bárikor elkészíthetünk ha egy friss, gyömölcsös őszi levesre vágynánk.
Nyáron nagy népszerűségnek örvendenek a hideg gyömölcslevesek. Akkor mindenféle gyömölcsből készíthetjük frissen, nem kell válogatni. Most, hogy a gyümölcsök szezonjai fokozatosan múlnak el, érdemes megragadnunk az őszi szezonúakat. Ezek közé tartozik a körte, melyből egy nagyon finom krémes, könnyű levest készíthetünk.

körte

Az ősz a körte szezonja

Hozzávalók:

4 db körte
1 liter víz
2 dl tej
2 evőkanál barna cukor
pici fahéj
reszelt mandula

körteleves

A hűs, tejszínes körtekrémleves kitűnő kiegészítője az őszi hangulatnak


Elkészítés:

A körtéket meghámozom és felnegyedelem. Ezután fahéjas vízben forrásig főzöm, közben édesítem. A levest leveszem a tűzről, a tejet egy külön edénybe öntöm, majd a levesből 4-5 evőkanálnyit hozzákeverek. A kapott tejes keveréket beleöntöm a levesbe és visszateszem a tűzre. ismét forrásig főzöm, ha kész leveszem a tűzről és 15-20 perc hűlés után botmixerrel pépesítem. További hűlés után tálakba merem a levest és reszelt mandulával díszítem.

(SJ)

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.